Finalisten en prijswinnaars van De Muziekwedstrijd bekend

Finale van De Muziekwedstrijd (voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar) vindt plaats op 17 februari 2018

De Muziekwedstrijd maakt de finalisten en prijswinnaars bekend. Uit de meer dan 800 ingezonden video's van meer dan 1.300 muzikale kinderen selecteerde de professionele jury acht prijswinnaars in categorie 1 (4 tot en met 8 jaar) en nog eens acht finalisten in categorie 2 (9 tot en met 12 jaar). Met De Muziekwedstrijd wil het Prinses Christina Concours kinderen stimuleren muziek te maken. Kinderen stuurden voor de wedstrijd een video in, waarin ze hun muzikale talenten toonden. De vakjury bestaat uit zangeres en juryvoorzitter Tania Kross, saxofonist Benjamin Herman, pianiste Valentina Toth, celliste Saartje van Camp en violiste Lisa Jacobs. Op zaterdag 17 februari 2018 vindt de finale plaats in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Tania Kross – juryvoorzitter De Muziekwedstrijd: "Door onderdeel uit te maken van de jury van De Muziekwedstrijd wil ik weer een deel van mijn droom verwezenlijken en dat is dat alle kinderen muziek kunnen maken en dat er genoeg instrumenten zijn voor iedereen!"

Categorie 1

De prijswinnaars in categorie 1 (4 tot en met 8 jaar) horen op de finaledag wie er eerste, tweede, derde en vierde zijn geworden. Alle onderstaande kinderen krijgen dan ook de kans om in een besloten prijswinnaarsconcert op te treden voor vrienden en familie. Dit gebeurt in de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours. De winnaars in categorie 1:

Adriana Lisitskaya (uit Hengelo), 8 jaar, piano
Alexander Hartsink (uit Vinkeveen), 8 jaar, piano
Eline Liselotte van Dijk (uit Zeist), 7 jaar, viool
Elze Geradts (uit Utrecht), 7 jaar, viool
Esra Jonckman (uit Vlissingen), 8 jaar, blokfluit
Hannah Dokter (uit Driebergen-Rijsenburg), 8 jaar, viool
Sanne Lam (uit Berkel en Rodenrijs), 8 jaar, viool
Tobias Alberts (uit Enschede), 7 jaar, piano

Categorie 2
De acht jonge finalisten in categorie 2 (9 tot en met 12 jaar) treden tijdens De Muziekdag live op voor de jury en een klein publiek in de Classic Express. Deze finale is door alle bezoekers van Diergaarde Blijdorp te volgen vanaf 12.00 uur via het grote scherm in de Rivièrahal. De jury kiest daarna wie met de prijzen naar huis gaan. De finalisten in categorie 2 zijn:

Adinda van Delft (uit Berkel en Rodenrijs), 9 jaar, viool
Alexander Schreuder (uit Hengelo), 11 jaar, piano
Anouk Vandenbussche (uit Kortrijk), 13 jaar, hobo
Christiaan Blom (uit Papendrecht), 9 jaar, blokfluit
Fama Koning (uit Driebergen-Rijsenburg), 12 jaar, cello
Marjolein Acke (uit Oostakker), 11 jaar, zang
Matthijs van Delft (uit Berkel en Rodenrijs), 12 jaar, gitaar
Sieger Jöbsis (uit Amsterdam), 11 jaar, piano

De Muziekdag
De finale van De Muziekwedstrijd vindt plaats tijdens De Muziekdag op 17 februari 2018 in Diergaarde Blijdorp. De presentatie van de finale staat onder leiding van Nickelodeon-presentator Bart Boonstra. Om 14.00 uur maakt de jury de winnaars bekend. Finalisten van De Muziekwedstrijd maken kans op een echt optreden, concertkaartjes en een masterclass van een bekende muzikant. Alle deelnemers van De Muziekwedstrijd ontvangen een gratis toegangskaartje voor De Muziekdag. Naast de finale van De Muziekwedstrijd vinden er die dag ook diverse andere muzikale activiteiten plaats in de dierentuin. Kinderen kunnen hun eigen muziekinstrument knutselen, meedoen met de muzikale voorstelling 'Ori Gami Paradijs', een speurtocht volgen en zich laten schminken als dier of met muzieksymbolen. Ook reguliere bezoekers van Diergaarde Blijdorp zijn hier welkom. Meer informatie over De Muziekwedstrijd en om de ingestuurde video's te bekijken: www.demuziekwedstrijd.nl. Alle video's zijn ook te zien in de gratis De Muziekwedstrijd-app.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours wil dat alle kinderen en jongeren in Nederland kennismaken met muziek. Bovendien wil het Prinses Christina Concours dat kinderen en jongeren worden gestimuleerd en ondersteund om hun muzikale talenten zo ver mogelijk te ontwikkelen. Al vijftig jaar realiseert het Prinses Christina Concours concoursen voor muzikale jongeren. Jaarlijks telt het Prinses Christina Concours voor klassieke muziek ongeveer 400 deelnemers. Zij ontmoeten en inspireren elkaar tijdens regionale voorronden die plaatsvinden op zes locaties in het land. Ook zijn er edities van het Prinses Christina Concours voor jonge componisten en jazzmuzikanten. In oktober 2015 is De Muziekwedstrijd van start gegaan: een onlinewedstrijd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het Prinses Christina Concours vindt het ook belangrijk dat nieuwe generaties kennismaken met muziek. Daarom werden de afgelopen jaren met succes breed toegankelijke, educatieve projecten geïnitieerd.

Meer berichten