Een dag niet gelachen…

Column burgemeester Frits Naafs

Januari en februari zijn altijd leuke maanden vind ik. Alle feestdagen zijn achter de rug, en dat was ook weer erg gezellig. Het nieuwe jaar begint met de nieuwjaarsreceptie en de ondernemersavond met de verkiezing van de ondernemer van het jaar. En natuurlijk de Gouden Soeplepel waar ik u in mijn vorige column al over heb bijgepraat. Daarna hield het nog niet op want op 2 februari zijn de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt.

Er zijn veel sportieve inwoners in onze gemeente en dat is goed om te zien. De winnaars zijn de nieuwe sportambassadeurs in onze gemeente. En de vele vrijwilligers binnen de sportverenigingen verdienen een groot compliment voor hun inzet. Een inspiratiebron voor velen om ook lekker in beweging te blijven en daarnaast elkaar te ontmoeten. Ook alle sporters maken de Heuvelrug!

Op 20 januari was de jaarlijkse Gala-Pronkzitting van carnavalsvereniging de Sparrenarren in Driebergen-Rijsenburg. Wat een werk maken ze er elk jaar weer van. Hun motto een dag niet gelachen is een dag niet geleefd is daar duidelijk zichtbaar. Wat een lol met elkaar! Heerlijk vind ik het ook als ik zelf in een of andere gekke rol mag kruipen. Dit jaar speelde ik samen met een aantal leden van raad het programma de Rijdende Rechter en zo namen we allerlei gebeurtenissen in 2017 op de hak. Een vrolijk aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

'Kiezen is een keuze…'

Die verkiezingen zijn op woensdag 21 maart. Daar kiezen we voor de lokale kleur. Wat vindt u belangrijk in uw directe woonomgeving, in onze eigen gemeente Utrechtse Heuvelrug? Wij hebben de luxe om te leven in een vrij land. Waar we met elkaar kunnen bepalen wie ons land of onze gemeente bestuurt. En de democratie leeft! Dat merk ik in de media maar vooral ook aan de initiatieven van inwoners in aanloop naar de verkiezingen. Daar hoeven we als gemeente niet veel aan te doen, maar we helpen graag waar dat kan.

#BurgerwijzerUH is een initiatief van een groep actieve inwoners. Zij organiseren het feest van de lokale democratie. Vandaag op 21 februari vanaf 16.00 uur bent u welkom in het Cultuurhuis te Doorn om uw wensen uit te spreken over de belangrijkste uitdagingen voor de politiek van de Utrechtse Heuvelrug de komende 4 jaar.

Het Humanistisch Verbond organiseert op 6 maart een debat, op 9 maart is er een vrouwendebat, op 16 maart zijn de lijsttrekkers in De Binder in Leersum en op 19 maart is er een slotdebat in de raadzaal in Doorn. Samen met de Nationale Jeugdraad organiseren wij een Lokaal Jeugddebat op 12 maart. Gelegenheid genoeg om de lokale democratie aan het werk te zien.

En als u de deur niet uit wilt, kunt u de partijen vergelijken via de StemWijzer op de gemeentelijke website. Dus u ziet; de democratie leeft! En u heeft de keuze om te kiezen!

Meer berichten