VVD fractievoorzitter
VVD fractievoorzitter

't beste voor de Heuvelrug

Politieke column door Rob Jorg

De afgelopen vier jaren zat de VVD niet in het college van B&W. Dat heeft u in uw portemonnee gemerkt!

De gemeentelijke woonlasten zijn met 18% gestegen terwijl de inflatie 2% was in deze periode. We behoren nu bij de 10% duurste gemeenten van Nederland. Ook onze gemeentelijke schulden zijn geëxplodeerd met circa €50 miljoen naar €160 miljoen. Ondanks ons aandringen heeft het college geen plan gemaakt om de schulden te verlagen. Ze worden doorgeschoven naar onze kinderen.

Het college treuzelde ook om eindelijk wat voor onze ondernemers te doen. Dit is in 2014 toen we banen nodig hadden, niet opgepakt. Concrete plannen liggen nu pas voor.

"Uw portemonnee voelt het, de VVD zit niet in het college"

Straatverlichting is er voor onze veiligheid maar moet tegelijk duurzamer worden. Dat is mogelijk door andere lampen te gebruiken en het licht 's-nachts te dimmen. Het college van D'66, CDA, OPEN en SGP wil echter het verlichtingsniveau ook vroeg in de avond al op de helft van wat het politiekeurmerk adviseert. Dat is onveilig voor het verkeer, geeft criminelen meer kans en veel ouderen durven in het donker de straat niet meer op.

De VVD heeft resultaten bereikt!

Zo blijven de twee overdekte zwembaden behouden, worden er eindelijk verkeersveiligheidsmaatregelen op de Arnhemse Bovenweg in Driebergen, op de Amersfoortseweg in Doorn en op de Koenestraat in Amerongen genomen. Ook de ondersteuning voor mantelzorgers, voor wie de zorg voor hun naasten soms even teveel wordt, gaat verbeteren.

Op 21 maart kiest u een nieuwe gemeenteraad. De VVD maakt zich sterk voor een realistisch duurzaamheidsprogramma waaraan iedereen zijn bijdrage levert.

We gaan voor straatverlichting die zorgt voor voldoende licht en energiebesparing.

We willen dat de woonlasten niet constant stijgen.

We willen meer woningen in het middensegment vooral voor senioren en jongeren. Deze woningen moeten passen bij onze groene dorpen en er mag geen natuur verloren gaan.

Voor onze ouderen willen we de beste zorg zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Wilt u dat ook? Stem dan VVD op 21 maart!

Meer berichten