Maarnaar Toon Kuppen (69) is al winnaar in de categorie 'Verhalen' bij Boekscout. FOTO: Hanny van Eerden
Maarnaar Toon Kuppen (69) is al winnaar in de categorie 'Verhalen' bij Boekscout. FOTO: Hanny van Eerden

Stem op 'n succesvol vervolg van Toon Kuppen's debuut

Boekscout riep trouwambtenaar, auteur en beeldend kunstenaar Toon Kuppen onlangs uit tot finalist in de categorie 'Verhalen'. Dit in het voortraject van de verkiezing BoekGoud 2017.

Door Hanny van Eerden

Kuppen's 1e boek, dat afgelopen zomer is gelanceerd als 'zomerkost', is afgelopen winter qua verkoop nog eens bijna verviervoudigd. "Het einde is nog niet in zicht," zegt hij. "Mijn 1e poging tot het op de markt brengen een verhalenboek groeit zo langzamerhand uit tot een droom die werkelijkheid wordt. Als publiekstemmen mij tot 'overall' winnaar BoekGoud 2017 brengen, ontvang ik niet alleen een geldprijs, die ik kan investeren in een volgend boek, maar ook méér landelijke promotie van mijn uitgever. Ik ben enorm blij met de verkopen en alle fanmail. Nú stemmen brengt mij echter verder. Ik heb nog veel leuks in petto voor lezers en energie genoeg om vele jaren door te gaan met schrijven."

Kuppen begon recentelijk aan zijn 2e autobiografische boek. "Ik leg daarin alles bloot over onze 9 jarige periode in Nieuw Zeeland," kondigt hij aan. "Zie het als een soort 'Ik vertrek' met belevenissen die het bekende TV programma misschien wel overtreffen. Alleen de reis ernaar toe was al bizar. We vertrokken met 3 kinderen en 16 koffers richting volslagen onvermoede avonturen. Ik put hiervoor niet alleen uit mijn dagboek en andere herinneringen, maar hoop rond de jaarwisseling ook op een weerzien met oude vrienden op het zuidelijke halfrond."

Het succes van zijn debuut denkt Kuppen mede te danken te hebben aan de onderwerpkeuze 'Ja, ik wil! …'. "Het huwelijk is voor heel veel mensen dé hoogtijdag in hun leven," zegt hij. "Het autobiografische aspect telt mee, merk ik aan de reacties. De verrassing van de enorme onderlinge verscheidenheid in huwelijksvoltrekkingen geeft nog eens 'n doorslag."

De zowel soms schrijnende, als humoristische pocket 'Ja, ik wil! …' gaat niet alleen over de fysieke of digitale toonbank richting echtparen in spé. Ook collega-trouwambtenaren en al lang of kort gehuwden lezen het graag, of geven het cadeau. Zelfs gemeenten kopen het inmiddels in om het als bijzonder presentje weg te geven bij huwelijksvoltrekkingen. Stemmen op 'Ja, ik wil! Uit het leven van een trouwambtenaar' kan tot 11 maart via: www.boekgoud.nl/stemmen/7736.

Meer berichten