Minder post betekent minder brievenbussen.
Minder post betekent minder brievenbussen.

Minder post betekent minder brievenbussen

PostNL past vanaf eind maart in gemeente Utrechtse Heuvelrug het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen.

Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Vanaf 24 maart 2018 voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Utrecht door. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug blijven 46 brievenbussen en verdwijnen 18 brievenbussen. De aanpassingen zijn eind april 2018 gerealiseerd.

Onderstaande brievenbussen verdwijnen:

AMERONGEN: Burg H Spruytlaan 1

DOORN: Amersfoortseweg 67, Berkenweg 1C , Vogelweide 135, Parklaan 9, Piet Heinlaan 23, Woestduinlaan 81

DRIEBERGEN-RIJSENBURG: Joh. van Limbeecklaan 5, Horstlaan 19, Loolaan 8, Bosstraat 134, Faunalaan 13, St. Hubertuslaan 1

LEERSUM: Englaan 83, Koningin Julianalaan 61

MAARN: Laan van Laag Kanje 1, Amersfoortseweg 48

Meer informatie

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze webpagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

postnl.nl/brievenbus.

Meer berichten