Bram (links), Senne en vakleerkracht gymnastiek Michelle van Basisschool Uilenburcht met het boekje Sjors Sportief en Creatief. "Lasergamen lijkt ons wel leuk," zeggen Bram en Senne. 
Bram (links), Senne en vakleerkracht gymnastiek Michelle van Basisschool Uilenburcht met het boekje Sjors Sportief en Creatief. "Lasergamen lijkt ons wel leuk," zeggen Bram en Senne.  (FOTO: Marcel Bos)

Sjors Sportief en Creatief

door Marcel Bos

Utrechtse Heuvelrug - Basisschool Uilenburcht kreeg als 1e school in gemeente Utrechtse Heuvelrug het boekje Sjors Sportief en Creatief overhandigd van wethouder Sport Henk Veldhuizen. In dit boekje kunnen de kinderen zien wat voor sporten er allemaal te doen zijn, maar wie een muziekinstrument wil uitproberen of wil kijken of ballet wat voor hem/haar is, dan kan dat ook. Allerlei verenigingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug verleenden hun medewerking aan dit boekje. 

Freek Grondijs, leraar op Basisschool Uilenburcht vertelt dat het boekje Sjors Sportief en Creatief een initiatief is Van Cultuur-en sportstimulering Nederland. In deze gemeente wordt het geïnitieerd door buurtsportcoaches van het Team Heuvelrug Sportief en Gezond van de gemeente UH.

"Veel leerlingen kennen voetbal, maar er zijn meer leuke dingen te doen op sport en creatief gebied," zegt de leraar van de Driebergse basisschool. "Neem nu bijvoorbeeld Ballet & Show. Hierbij maken kinderen met veel dansplezier kennis met dans en muziek en leren zij de technische beginselen van klassiek ballet kennen, maar wie liever eens Breakdance wil doen, kan dan ook een gratis les krijgen. De jongens leren dan de basistechnieken van het Breakdance in combinatie met HipHop, zodat ze uiteindelijk een echte Battle kunnen dansen." De docent van Uilenburcht vertelt dat er nog veel meer leuke dingen zijn te doen en die staan allemaal in het boekje Sjors Sportief en Creatief dat alle kinderen hebben gekregen. Grondijs: "Inmiddels zijn deze leuke boekjes uitgedeeld aan alle basisscholen in onze gemeente, dus nu kunnen kinderen kennismaken met allerlei sporten of muziekstijlen."

Meer berichten