Uw stem telt

Column door Frits Naafs

Vandaag kiest u uw nieuwe gemeenteraad! De politieke partijen hebben zich de afgelopen tijd veelvuldig laten zien in de dorpen en op allerlei bijeenkomsten waaraan u kon deelnemen om uw keuze te maken. In mijn vorige column sprak ik over al deze mooie initiatieven, van partijen, maar ook van u als inwoner. Het laat zien hoe betrokken wij zijn in onze gemeente bij wat er voor onze deur, maar ook in ons dorp en omgeving gebeurt. Fantastisch om te zien dat de democratie hier zo leeft!

Ook tijdens de verkiezingen kunt u online terecht voor het laatste nieuws. Als u actief bent op social media kunt u mij @FritsNaafs en de gemeente volgen en reageren met #uhstemt. Ook kan iedereen dit jaar zijn #stemfie weer posten! Dit is terug te vinden op onze Facebook, Instagram en Twitter (@gem_heuvelrug).

Bent u al naar de stembus geweest of moet u uw keuze nog bepalen? Iets wat hierbij kan helpen is de stemwijzer speciaal voor de Utrechtse Heuvelrug. Deze kunt u invullen via www.stemwijzer.nl. Hier kunt u aan de hand van stellingen bekijken welke partij bij u past. Uiteindelijk gaat het om wat u belangrijk vindt en dat u stemt op een partij waar u in gelooft.

'Ga naar de stembus en zorg dat uw stem telt'

Openhartig en bevlogen sprak jong en oud afgelopen weken, tijdens de debatten over allerlei onderwerpen. Wellicht vindt u iets van het woningaanbod in onze gemeente. Of is juist veiligheid voor u heel belangrijk? Of bent u als fietser blij met hoe bepaalde zaken geregeld zijn en wilt u graag dat dat zo blijft of dat het wordt verbeterd? Is zorg voor u belangrijk, de sportvoorziening om de hoek of heeft u als ondernemer bepaalde wensen, die passen bij uw toekomstplannen? Staat duurzaamheid bij u hoog op de agenda of bepaalde faciliteiten organiseren in uw dorp? Op deze en nog meer onderwerpen heeft uw stem invloed. En de vertegenwoordigers van uw stem, staan vier jaar aan het roer van onze gemeente.

Vandaag, vanaf 21.00 uur gaan we al uw stemmen tellen en wordt duidelijk hoe de zetels verdeeld zijn in de nieuwe gemeenteraad. Welke partijen gaan met elkaar een coalitie vormen en wie worden de wethouders? Wat zijn de plannen voor de komende vier jaar? De raad heeft een grote invloed in onze gemeente. Stem op hoe onze gemeenteraad er uit ziet!


We leven in een vrij land, waar we met elkaar de regels bepalen. Dat vind ik als burgemeester mooi om te zien. Met elkaar bepalen we de toekomst van ónze gemeente. Ga dus naar de stembus en zorg ervoor dat uw stem telt! U bent natuurlijk vanavond vanaf 21.00 van harte welkom uur in het Cultuurhuis te Doorn voor de uitslag van de verkiezingen.

Meer berichten