Voorzitter Bram Dekker van de Diaconie naast de Grote Kerk in Driebergen zet zich in voor een gemeenschappelijk centrum. FOTO: Marcel Bos
Voorzitter Bram Dekker van de Diaconie naast de Grote Kerk in Driebergen zet zich in voor een gemeenschappelijk centrum. FOTO: Marcel Bos

Samen eten bij De Ontmoeting, iedereen is welkom

Door Marcel Bos

Naast de Grote Kerk in Driebergen bevindt zich sinds kort een centrum genaamd De Ontmoeting. Het is een initiatief van de Diaconie van de Protestantse Gemeente Driebergen. De Diaconie treft al sinds mensenheugenis met een Soephuis en een Broodbank voorzieningen voor de medemens die het even niet zo breed heeft. Het nieuwe centrum wil in een eigentijdse vorm ook maaltijden organiseren en met mensen samen koken.

Bram Dekker is voorzitter van de Diaconie. "Vanuit de kerk was de zorg vroeger voor de armen geregeld, maar nu kunnen hier ook mensen terecht die bijvoorbeeld door verlies van werk of echtscheiding in de financiële problemen zitten. Via Schuldhulpmaatje kunnen we ook mensen helpen die in de schulden zijn gekomen. Na een in-take-gesprek om de problemen in kaart te brengen kan men zo nodig een schuldhulpmaatje toegewezen krijgen. Er staan ongeveer 20 hulpverleners op vrijwillige basis klaar om te helpen."

Volgens de voorzitter van de Diaconie zijn er mogelijk zo'n 200 bewoners in de Utrechtse Heuvelrug die hulp nodig hebben. Het project Schuldhulpmaatje voorziet al 3 jaar in een behoefte. "We kunnen nog zeker nieuwe mensen gebruiken," zegt Bram Dekker.

Dekker vertelt dat men bij De Ontmoeting samen kan eten en dat zal naar zijn zeggen de saamhorigheid in de gemeenschap versterken. "We gaan nog meer interessante zaken ontwikkelen," zegt de voorzitter. "Zoals koken met Syrische vluchtelingen of bijvoorbeeld met leden van de Marokkaanse Gemeenschap. Er zijn wel 40 nationaliteiten in Driebergen en het zou fantastisch zijn als zij al kokend, leuk contact met elkaar hebben. Ook de studenten van de Iva zijn welkom om te koken. In het nieuwe seizoen gaan we ook kookcursussen en workshops geven. Het gaat om de dynamiek en interactie tussen mensen en daar is De Ontmoeting de perfecte plek voor." Ook andere maatschappelijke organisaties kunnen gebruik maken van het centrum. Belangstellenden kunnen zich melden bij Bram Dekker met telefoonnnummer 0343-518826. De Ontmoeting. Adres: Hoofdstraat 113 Driebergen. Bram Dekker: "Iedereen is welkom!"

Meer berichten