Foto: de Bibliotheek Z-O-U-T

Feestelijke Boek & Bal : voor schrijvers én lezers

Donderdagavond 22 maart organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T in Cultuurhuis Doorn het Boek & Bal, de feestelijk afsluiting van de Boekenweek 2018. In samenwerking met het Cultuurcafé Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede is er een afwisselend programma samengesteld met een afterparty met muziek van DJ Bakplaat.

Boek&Bal refereert naar het jaarlijkse boekenbal voor schrijvers in Amsterdam als opening van de Boekenweek. Boek&Bal van de Bibliotheek Z-O-U-T zijn niet alleen (Z-O-U-T) schrijvers uitgenodigd, maar zijn ook lezers van harte welkom. Zo kan iedereen ruiken aan het fenomeen Boek&Bal. De avond biedt een feestelijk programma met ‘bal’ na. Het programma start met een boekenquiz waar alle aanwezigen aan mee kunnen doen. Slamdichter Just van den Bosch improviseert gedichten op basis van wat hij deze avond observeert, en er is aandacht voor de schrijvers die zich hebben aangemeld voor de verkiezing Z-O-U-T schrijver van het jaar. Aan het eind van het programma zal jury-voorzitter Hans Nijhof de Z-O-U-T schrijver van het jaar bekend maken. Deze verkiezing wordt dit jaar voor de 6e keer georganiseerd. De schrijvers op de shortlist, Annet Werkhoven

Driebergen

, Harry Stegeman

Wijk bij Duurstede

, Jan Mulder

Maarn

, Maarten van Bommel

Driebergen

en Greet Beukenkamp

Amerongen

, zullen worden geïnterviewd over het schrijverschap en over hun boek. De presentatie is in handen van Sanne Heijman en Joyce Delpeut.

Meer berichten