Foto: Toos Geurts

Gezinshuis 't Klopt 1 jaar op Landgoed Beukenrode

1 April 2018 is het een jaar geleden dat gezinshuis 't Klopt neergestreken is op Landgoed Beukenrode. 't Klopt biedt een thuis in gezinsverband aan zeven volwassenen met een verstandelijke beperking. 1 April 2017 zijn de drie gezinshuisouders met de huidige groep bewoners als zelfstandig gezinshuis gestart onder de naam 't Klopt en hebben zich als franchisenemer aangesloten bij franchise onderneming Driestroom, die landelijk meer dan honderd gezinshuizen onder haar vleugels heeft.

Doorn - De droom van de gezinshuisouders is om in de gezinssituatie zorg te bieden aan mensen met een beperking, aan elkaar en aan de huisdieren in het gezin.

Het doel van 't Klopt is mensen met een verstandelijke beperking te helpen zich te ontwikkelen binnen hun mogelijkheden en draagkracht. Het gezin is de veilige basis waar vanuit de visie en de methodiek van 't Klopt ruimte en tijd gecreëerd wordt voor veilige hechting, van waaruit de bewoners zich kunnen ontwikkelen en meedoen aan de maatschappij.

Woonplek

't Klopt zit in een mooi pand in het bos te midden van alle bedrijven en bedrijfjes die daar gevestigd zijn. Inmiddels hebben alle gezinsleden daar hun draai gevonden. Het gezinshuis zal in ieder geval de komende vijf jaar in Doorn gevestigd blijven.

De bewoners van 't Klopt zijn tevreden met hun woonplek in Doorn. Sommigen vinden het: "echt fijn om 's ochtends wakker te worden met het geluid van de vogels en om bomen dichtbij te zien als je je gordijnen open doet."

Anderen zouden op termijn toch graag weer naar Utrecht willen verhuizen, omdat ze echte stadsmensen zijn.

De gezinshuisouders, medewerkers en gedragswetenschapper zijn vol plannen voor de toekomst, waarbij ze willen meebewegen met de wensen, mogelijkheden en ontwikkeling van de bewoners.

Plannen

Daarnaast zijn er ook plannen om de dienstverlening uit te breiden met ambulante begeleiding, begeleide dagbesteding en een expertisecentrum, gericht op Gentle Teaching en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking, die vastgelopen zijn op meerdere levensgebieden.

Meer informatie over het gezinshuis is te lezen op www.t-klopt.nl.

Meer berichten