archieffoto avondvierdaagse intocht. FOTO; Ellis Plokker
archieffoto avondvierdaagse intocht. FOTO; Ellis Plokker

Avondvierdaagse doet oproep

Honderden schoolkinderen uit Doorn en omgeving kijken alweer uit naar de volgende editie van de Avondvierdaagse. Zij lopen vijf of tien kilometer, volwassenen kunnen zich inschrijven voor 15 kilometer.

door Ellis Plokker

Regio - De organisatie van dit evenement zoekt nieuwe vrijwilligers, zowel voor de praktische begeleiding als voor het bestuur. Op woensdagavond 28 maart kwamen ongeveer veertig vrijwilligers van de Avondvierdaagse bij elkaar in restaurant Happy Garden. Zij konden genieten van Franse en Nederlandse chansons en hapjes en drankjes. Sommige vrijwilligers werken al heel lang voor de organisatie: al tien of zelfs twintig jaar. De bestuursleden hadden hen van te voren gevraagd of ze iemand mee wilden nemen die misschien ook vrijwilliger wil worden.

Nieuwe bestuursleden en vrijwilligers gevraagd

Binnenkort treed één van de bestuursleden af. Bestuursvoorzitter Monica Hilhorst zoekt twee nieuwe bestuursleden: 'Nu doen we het met z'n drieën, maar dan is het eigenlijk net teveel werk. Daarnaast zoeken we mensen die het verkeer willen regelen tijdens de vierdaagse of op het veld groepen willen begeleiden. Ook zijn er vrijwilligers die controle onderweg doen.'

De avondvierdaagse wordt ieder jaar traditioneel afgesloten met een défilé, begeleid door muziek van gezelschappen zoals de Koninklijke Harmonie uit Doorn en Klein Maar Dapper uit Maarn. Burgemeester Frits Naafs neemt het ieder jaar het défilé af op de Kampweg. Dit jaar wordt de Avondvierdaagse gehouden van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 juni.

Bijschrift foto: voorzitter Monica Hilhorst spreekt vrijwilligers toe/zoekt nieuwe bestuursleden

Of: Burgemeester Frits Naafs geeft kinderen een High Five tijdens het défilé

Tekst en foto's Ellis Plokker

Vrijwilligers lopen lang mee bij de Avondvierdaagse Doorn

Meer berichten