Jan Star in zijn bloemenkraam aan de Rijksstraatweg in Leersum. FOTO: Ellis Plokker
Jan Star in zijn bloemenkraam aan de Rijksstraatweg in Leersum. FOTO: Ellis Plokker (Foto: Ellis Plokker)

Bloemenkraam wordt verplaatst

In Leersum staat een aantal losse kramen, buiten de gewone markt. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft het standplaatsenbeleid voor die kramen aangepast. Er komt een indeling in branches: per branche mag er per winkelgebied maximaal twee dagen per week een kraam staan. Zo komt er meer variatie in het aanbod.

Door Ellis Plokker

Leersum - De gemeente heeft dit besloten in overleg met de ondernemersverenigingen uit de dorpen.

Wethouder Henk Veldhuizen: 'Voor sommige standplaatshouders betekent dat een verandering van standplaats. Er is daarom een overgangstermijn van zes jaar. Om die overgang soepel te laten verlopen, overleggen we met de betreffende standplaatshouder.' In Leersum komt er bij de Michaëlkerk een standplaats bij op de dagen dat er geen markt is. De huidige vergunningen van de snackbar aan de Kerkweg en de bloemenkraam aan de Rijksstraatweg komen op termijn te vervallen.

Onduidelijk

Bloemenverkoper Jan Star staat naar eigen zeggen al meer dan vijftig jaar met zijn vader op die plek en is niet blij met het besluit van de gemeente: 'De gemeente heeft een permanente vergunning eenzijdig omgezet in een tijdelijke vergunning', zegt hij.

Hij staat nu op vrijdag en zaterdag voor dansschool Zenner, maar weet nog niet waar hij in de toekomst terecht kan.

Star: 'Op vrijdag is er markt, het is voor mij onduidelijk of ik daar terecht kan. Maar ik kijk uit naar een beter alternatief en een goede plek.'

Meer berichten