Giorgio Bucur is een bekende verschijning bij de BP-benzinestation in het Driebergse centrum. "Bij de senioren kijk ik altijd even de bandenspanning na of vervang een lampje," zegt hij. FOTO: Marcel Bos
Giorgio Bucur is een bekende verschijning bij de BP-benzinestation in het Driebergse centrum. "Bij de senioren kijk ik altijd even de bandenspanning na of vervang een lampje," zegt hij. FOTO: Marcel Bos

Giorgio Bucur en collega's tanken voor senioren

Door Marcel Bos

Servicemedewerker Giorgio Bucur van BP in het centrum van Driebergen is niet alleen de man waar de klanten hun benzine afrekenen, maar hij laat ook graag zijn sociale kant zien. Een paar jaar geleden bedacht hij iets geheel nieuws. Giorgio: "Ik zie veel oudere mensen bij onze benzinepomp tanken. Toen dacht ik dat het misschien handig is als ik hen help met tanken als dat nodig is.

"Enkele senioren hebben last van reuma in hun handen en kunnen de grijper van de benzineslang niet goed inknijpen." De servicemedewerker vertelt dat de bandenspanning ook kan worden nagekeken en zonodig wordt een lampje vervangen. Ook de vloeistoffen onder de motorkap kunnen nagekeken worden.

"Als men getankt heeft, kan de ruitensproeiervloeistof worden gecheckt en kan er bekeken worden of er genoeg olie in het carter zit, zonodig vullen we bij. Het is eigenlijk een algemene check van de auto," zegt de servicemedewerker.

"Giorgio keek laatst mijn banden na en toen vond hij een spijker. Die trok hij er meteen uit," vertelt Bart van Amstel uit Austerlitz. Dominee Hans Heijkoop rijdt speciaal om voor de service van Giorgio. "Ik kom hier al jaren en ik vind het fijn dat hij mijn wagen even checkt."
Daar komt Wil Dekkers aanrijden met haar oude Opeltje. Dekkers: "Ik kom hier op de vaste tijden tanken en dan kijkt hij even alles na, dat vind ik heel fijn. Als ik wil, kan ik in de auto blijven zitten en dan tankt hij voor mij."

De krasse dame vertelt dat haar autootje al 22 jaar oud is. "Ïk rij er zo mee naar Spanje als het moet. Hij is nog steeds steengoed. Even afkloppen," lacht zij.

Giorgio Bucur en zijn collega's staan voor de senioren klaar van maandag t/m vrijdag tussen 10 en 12 uur 's morgens.

Meer berichten