Het keukenteam van Lunchroom Koek & Ei aan de Hoofdstraat in Driebergen. Vlnr: Sebastiaan Felix, Dewi Langewen, Sabine Maas en Edric Pletting.
Het keukenteam van Lunchroom Koek & Ei aan de Hoofdstraat in Driebergen. Vlnr: Sebastiaan Felix, Dewi Langewen, Sabine Maas en Edric Pletting. (Foto: Marcel Bos)

Lunchroom Koek & Ei draait op volle toeren

Door Marcel Bos

"Ik krijg nu een rondleiding en dan krijg ik te zien hoe alles hier werkt in de keuken en bij de bediening. Vandaag is mijn eerste werkdag." Aan het woord is Dewi die glunderend vertelt over werken bij Lunchroom Koek & Ei in Driebergen.

"Ik vertel je niet hoe wij dit appelgebak maken hoor," zegt een keukenmedewerker, "want het recept is geheim!" Een van de begeleiders bij Koek & Ei is Edric Pletting. Op het buitenterras staan nieuwe tafels en stoelen van massief blank hout. "Deze zijn speciaal voor ons gemaakt door een dagbestedingsproject in Utrecht, prachtig met de hand gemaakt houtwerk." vertelt Pletting. "Lokaal, sociaal en duurzaam vinden wij belangrijk. Zo werken we met een aspergeteler uit Werkhoven en halen we rabarber uit de bio-dynamische moestuin van de Wederkerigheid in Driebergen. In de keuken hier maken wij alles zelf, van gebak tot zalmtartaar, dressings, sauzen, salades en broodjes." De begeleider vertelt dat de appeltaart gemaakt wordt volgens het recept van Patisserie Van Barneveld uit Driebergen waar de lunchroom mee samenwerkt. "Om voedselverspilling tegen te gaan, werken wij nu met supermarkt Albert Heijn aan de Hoofdstraat," zegt Pletting. "Veel producten met een schoonheidsfoutje of waar overschot van is, nemen wij over en bereiden er de lekkerste gerechten mee. Zo redden wij voedsel en het zorgt bovendien voor zinvol werk voor ons keukenteam." Edric Pletting is trots op zijn team. "Wij zijn een plek waar mensen die kwetsbaar zijn zich veilig voelen, zinvol werk doen en opbloeien. Tegelijkertijd zetten we in op een goede horecabeleving voor onze gasten. Er werken bij Koek & Ei nu 6 personen die dagbesteding aangeboden krijgen bij ons maar we willen ons team graag verder uitbreiden. Mensen met een dagbestedings-indicatie kunnen zich bij ons melden alsook vrijwilligers die onze medewerkers willen begeleiden.

Meer berichten