Keijzer: "Deze grote houten gebouwen die altijd goed zijn onderhouden, verhuren wij al aan andere groepen sinds 1947.
Keijzer: "Deze grote houten gebouwen die altijd goed zijn onderhouden, verhuren wij al aan andere groepen sinds 1947. (Foto: Marcel Bos)

Vrijwilligers gevraagd bij Scouting Driebergen

Door Marcel Bos

Bij Scouting Driebergen begint het zomerseizoen en dan worden de gebouwen in het bos verhuurd aan andere scoutinggroepen, basisscholen en jeugdgroepen. Michiel Keijzer is stichtingbestuurder Opstallen en hij heeft de vijf grote houten gebouwen in beheer voor de Driebergse scouting.

''Ieder jaar hebben wij een klusdag en zorgen we dat de bouwwerken weer tiptop in orde zijn voor het nieuwe seizoen. Veel mensen kunnen zich van hun kindertijd nog herinneren hoe zij met schoolkamp hier in de bossen verbleven en sliepen in de gebouwen op het terrein. Ook andere scoutinggroepen huren hier geregeld een gebouw zodat zij in deze bosrijke omgeving hun activiteiten kunnen ontplooien." De Driebergenaar zegt dat het tijd wordt dat er vrijwilligers komen die de huurders van de gebouwen ontvangen en hen de sleutels overhandigen. Hierbij moet de vrijwilliger de mensen wegwijs maken op het terrein. "Zodra de gasten weer vertrekken, moet de vrijwilliger de gebouwen controleren op schade en checken of alles goed schoon is," vertelt de stichtingbestuurder van Scouting Driebergen. "Het belangrijkste is dat je soms klaar moet staan bij aankomst of bij vertrek van de huurders van de gebouwen. Heeft u belangstelling om de gasten te verwelkomen? Bel dan met telefoonnummer 06-54623624. 

Meer berichten