V.l.n.r. Frans Schlaghecke, Anne-Marie Heuseveldt, Jan Temmink en Maret van der Wees. FOTO: Hanny van Eerden
V.l.n.r. Frans Schlaghecke, Anne-Marie Heuseveldt, Jan Temmink en Maret van der Wees. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

Help de bewoners van het Zonnehuis

door Hanny van Eerden

Het nieuwe bestuur van de Stichting Vrienden van Het Zonnehuis in Doorn, onderdeel van QuaRijn, zoekt donateurs en vrijwilligers voor de bewoners.

Doorn – Bestuursleden Frans Schlaghecke, Anne-Marie Heuseveldt, Jan Temmink en Maret van der Wees (vlnr foto) initiëren middelen voor activiteiten met een duurzaam karakter voor de senioren die Het Zonnehuis bewonen. "Daar waar het vorige bestuur nog grotendeels afkomstig was uit Wijk bij Duurstede, zijn wij inwoners van Doorn," zeggen zij. "Dat betekent dat we vooral nieuwe connecties aanboren binnen de Utrechtse Heuvelrug." De Stichting Vrienden van Het Zonnehuis is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De 1e actie van het nieuwe bestuur was de aankoop van een elektrisch aangedreven duofiets, nu het fietsseizoen van start is gegaan. De overhandiging vond 11 mei plaats bij de entree van Het Zonnehuis met 'fietsgebak' voor de betrokken bewoners. "De duofiets zorgt ervoor dat de senioren meer buitenshuis komen, meer bewegen en iets kunnen ondernemen met familie, vrienden of vrijwilligers," licht Heuseveldt toe. "Zo kunnen ze een uur tot een dagdeel uit, ergens koffie drinken en mooie plaatsen in de omgeving bezoeken, terwijl zij genieten van frisse lucht. Wat velen ook leuk vinden, is om naar hun oude woonplek te gaan en herinneringen op te halen. Het is van belang voor hun welzijn dat zij niet aldoor binnen blijven zitten." De kosten voor een duofiets bedragen zo'n € 8.500. De fiets is er dankzij donateurs en sponsoren. In totaal zijn ruim 80 bewoners in staat om er, samen met een vrijwilliger, gebruik van te maken. Om meer bewoners een fietskans te geven, zet het bestuur zich nu in om donateurs te vinden voor een 2e exemplaar. "We zoeken zowel particulieren, als ondernemers," zeggen zij. "Ook hebben wij meer ideeën, die wij toetsen aan de behoeften van de bewoners en het personeel. Zo is ooit de Dierenweide gerealiseerd. De aankleding van de algemene ruimte kunnen we eveneens verbeteren. Een 2e fiets heeft prioriteit." Doneren en/of vrijwilliger zijn? Mail naar vvhzd@outlook.com.

Meer berichten