Naar buiten, eropuit!

column burgemeester Frits Naats

Wat een mooie tijd is het, voorjaar 2018. Heeft u net als ik ook al zo genoten van die heerlijke zomerse temperaturen en de dit jaar wel heel snel ontluikende natuur? De zomer lijkt ineens heel dichtbij. Ik hoop dat het u net als mij vrolijk maakt en energie geeft. En hebt u ook zo'n zin om te gaan genieten van al die mooie en leuke dingen bij ons in Utrechtse Heuvelrug. Net als ik heeft u Koningsdag kunnen vieren in een van onze dorpen. Wat een mooie en gezellige activiteiten waren er weer georganiseerd. Ook hadden onze bassischoolkinderen een warme maar sportieve Koningsspelendag.

Zoekt u inspiratie voor de komende weken? Kijkt u dan eens op de prachtige, overzichtelijke www.opdeheuvelrug.nl, van het regionaal Bureau voor Toerisme. Zowel voor onze gasten als voor u, inwoners. Verken de Heuvelrug en plan uw bezoek aan een van de vele activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, historie, theater of film. Voor jong en oud. Georganiseerd of individueel. Omdat het kan. Ik geef u dan ook graag wat tips over wat in Utrechtse Heuvelrug de komende tijd te doen en te beleven is. Zo zijn er vanaf eind mei t/m begin juni weer de sportieve en altijd gezellige Avondvierdaagsen in Amerongen, Driebergen, Doorn en Leersum. Kunt u niet meelopen dan is het uiteraard hartstikke leuk om de vele enthousiaste kids en hun begeleiders aan te moedigen. Zo bent u 's avonds lekker buiten. Geniet ervan!

Op Tweede Pinksterdag beleeft u de Dag van het Kasteel en Per Pedaal naar Vocaal. Een unieke combinatie van koormuziek en het ervaren van cultureel erfgoed. U fietst naar de muziek en de locatie van uw keuze. Wat dacht u van muziek beluisteren in een watertoren, muziekklanken horen in kasteelzalen of omringd worden door kleuren en -geuren van historische tuinen? De week erop kunt u naar het spannende en historische en internationale evenement Living History rond Huis Doorn. 100 jaar geleden kwam een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Het is echt de moeite waard om een kijkje te nemen bij oude kampementen, cavalerie charges te zien en originele kostuums te bewonderen.

Donderdag 31 mei geniet u van de 45e Heuvelrug Wielerronde van Driebergen, voor jong en oud. Kortom, verken, plan en ga eropuit!
Tot slot wens ik alle examenkandidaten heel veel succes met de laatste lootjes! Ik hoop van harte dat zij binnenkort kunnen terugkijken op een mooie schoolperiode en dat straks bij iedereen de vlag uit kan.
En als laatste kijk ik, net als u hoop ik, uiteraard uit naar een energiek team van wethouders om samen als nieuw college de besluiten van de gemeenteraad uit te voeren. U hebt immers niet voor niets in maart uw stem uitgebracht voor een nieuw gemeentebestuur.


Voor nu wens ik iedereen heel veel plezier op de Heuvelrug en geniet van het Pinksterweekend!


Wilt u meer weten over waar ik mij mee bezig houd en volgen wat er allemaal in onze gemeente gebeurt, dan kunt u terecht op onze sociale media; Twitter en Periscope (@FritsNaafs), Facebook en Instagram (Gemeente Utrechtse Heuvelrug).

Meer berichten