Voorstelling: trouw, lakens en liefde

Het projecttheater Heuvelrug speelt de voorstelling ‘Tussen Zussen’. Een voorstelling over trouw, lakens en liefde. De voorstelling is gebaseerd op het fotoboek van Romi Tweebeeke ‘Cis en Mien: Bij de tijd’.

Regio - Het boek laat het leven zien van de negenentachtigjarige, eeneiige tweeling Cis en Mien. De fotografe heeft de zussen regelmatig bezocht en was geraakt door de manier waarop de tweeling leefde.

Dames van de klok

Ze zijn onafscheidelijk, wonen hun hele leven samen onder één dak en zijn nooit getrouwd. Het zijn dames van de klok, alles gebeurt op een vaste dag en vast tijdstip. Eten doen ze om half één en niet om vijf over half één. Cis en Mien laten ons misschien wel zien hoe je met een strak regime jezelf, maar ook elkaar prima staande kunt houden in de vierde levensfase.

Vele vragen

De theatrale foto’s uit het boek van Romi Tweebeeke prikkelde de fantasie van Lizet Burgersdijk en Toon van Lith. Waarom zijn ze altijd bij elkaar gebleven? Was er echt nooit een man in hun leven, delen ze alles samen of hebben ze toch geheimen voor elkaar? Waren er wel eens strubbelingen? Vele vragen om te beantwoorden.

Afwisselend

Zo ontstond een verhaal en schreven zij een script waarin het georganiseerde leven van Cis en Mien wordt verbeeld. Alles op zijn tijd, alles zijn gangetje, totdat een stem uit het verleden hun leven behoorlijk ontregelt. Dit alles heeft geleid tot een voorstelling waarin spel, muziek en zang elkaar afwisselen.

Samenwerking

Projecttheater Heuvelrug in samenwerking met Heuvelrug Muziekschool bestaat uit twee acteurs, zes zangers en vijf muzikanten.
Allen woonachtig in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en buurgemeenten.
Amateur kunstbeoefenaars die u graag meenemen in de wereld van Cis en Mien.

Meer berichten