Miek van Geenhuizen is een Nederlandse hockeyspeelster en voormalig international. Ze is nu actief bij De Haaskamp. (Foto: HesterHeleen Fotografie)
Miek van Geenhuizen is een Nederlandse hockeyspeelster en voormalig international. Ze is nu actief bij De Haaskamp. (Foto: HesterHeleen Fotografie) (Foto: Martin Brink)

De Haaskamp zoekt speelsters

Miek van Geenhuizen is een Nederlandse hockeyspeelster en voormalig international die 164 interlands gespeeld heeft voor de Nederlandse dameshockeyploeg. Van Geenhuizen speelt nu bij De Haaskamp in Amerongen en heeft dit seizoen met haar team alles nog ge-wonnen. Op 27 mei kunnen ze kampioen worden en promoveren naar de 3e klasse.

OVERBERG – "Ik speel nu een jaar bij Dames 1 van De Haaskamp", vertelt Miek van Geenhuizen. We zitten op het terras van haar huis in Overberg. "We hebben alles gewonnen en het zier er naar uit dat we promoveren naar de derde klasse. We hebben een fantastisch team, maar enkele dames weten al zeker dat ze stoppen of naar een andere club vertrekken. Daarom willen we graag in contact komen met gezellige, gedreven, hockeyvaardige meiden die ons team willen versterken. We trainen twee keer per week op onze fantastische locatie, sportpark De Burgwal in Amerongen."

Stapje hoger

Dames 1 van De Haaskamp heeft de ambitie om binnen enkele jaren nog een stapje hoger te gaan. Miek van Geenhuizen neemt de Dames 1 op sleeptouw en het team wordt er zienderogen beter van: "Wij komen uit Den Haag. Ik vind het juist leuk om de mensen hier te leren kennen en samen met het team naar de derde klasse te gaan. Het team is er enorm op vooruit gegaan. Ik ben trainer/speler en samen met de hoofdtrainer en de speelsters zelf hebben we er een prachtig team van gemaakt. We hebben geprobeerd een omslag te maken en de meiden van het team gaan daar in mee. Bij zo'n kleine club is het moeilijk om een professionele trainer binnen te halen. Nu we gaan promoveren wordt er een nieuwe stap gemaakt met ruimte voor meer professionele begeleiding." Dames 1 van De Haaskamp spelen hun wedstrijden op zondag. Voor dit seizoen zijn er nog vijf wedstrijden te spelen. Nog twee wedstrijden winnen, en ze zijn niet meer in te halen door de naast concurrent. "Het team heeft er hard voor gewerkt", vervolgt Van Geenhuizen. "We zijn van 1 keer naar 2 keer trainen gegaan, en dat zie je op het veld terug." Van Geenhuizen won internationaal zilver bij de Olympische Zomerspelen van 2004 en het Europees kampioenschap in 2007. Ze won goud op het Wereldkampioenschap hockey vrouwen 2006 in Madrid. Goud was er verder op de Champions Trophy vrouwen 2000, 2004 en 2005. De gouden medaille van de Olympische spelen van 2008 was de kroon op haar carrière. Van Geenhuizen: "Op 22 en 24 mei zijn er Open Trainingen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij: mgveld@gmail.com Dan kunnen ze kennismaken met Dames 1 en zich eventueel aanmelden."

Meer berichten