Foto: Marcel Bos

45e HeuvelrugWielerronde

Rinus van Veldhuizen organiseert dit jaar de HeuvelrugWielerronde voor maar liefst de 45ste keer. Vanaf 1972, het jaar dat de wielerronde voor het eerst is gehouden, was de Driebergse organisator er op 1 keer na, elk jaar bij. "De eerste HeuvelrugWielerronde startte op de Wethouder Teselinglaan en liep over de Hogesteeg langs de Engweg naar de Akkerweg en eindigde weer op de Wethouder Teselinglaan. Later liep de route van de ronde over de Traaij, maar nu is start en finish al jaren op de Schippersdreef."

door Marcel Bos

Driebergen - Vroeger was hij zelf ook wielrenner bij een wielervereniging in Austerlitz. De Driebergenaar zegt terugkijkend dat hij het een fantastische tijd vond. Veldhuizen: "Over ieder jaar kan ik wel een boek schrijven, maar de 26ste ronde was heel bijzonder voor mij, want toen kreeg ik namens de Koningin een lintje. Ik werd namelijk Lid in de Orde van Oranje Nassau." De wielerliefhebber vertelt dat ook de 40ste wielerronde een speciale was. "Ja," zegt Van Veldhuizen, "want toen deed zowaar Erik Dekker mee!" Zijn dochter Anita weet het nog goed. "Dat was 5 jaar geleden en toen dacht mijn broer nog bij de inschrijving dat het iemand was die toevallig ook Erik Dekker heette."
Anita die de inschrijving doet bedankt namens haar vader alle vrijwilligers die weer paraat staan dit jaar. "Ook bedanken wij de gemeente, de sponsors, het Rode Kruis en de buurtcoaches. Volgens de KNWU is hij de enige organisator die een wielerronde voor de 45ste keer organiseerde, een reuzeprestatie; mijn vader kan zo in het Guiness Book of Records!"

De Grote Heuvelrug Wielerronde van Driebergen is op 31 mei. De Dikkebandenrace in de leeftijd van 7 tm 12 jaar is gratis. Meedoen kan met eigen mountainbike/citybike (met versnellingen mag). Banddikte minimaal 28 milimeter. Racefietsen mogen niet. Valhelm verplicht (eigen of te leen bij organisatie. Leeftijdsgroep 7/8 jaar start 16.45 uur (2 ronden). 9/10 j Start 17.00 uur (3 ronden). 11/12 jaar start 17.20 uur (4 ronden.) Inschrijven op www.dikkebandenrace.nl. Mail naar wielerrondevandriebergen@gmail.com. (Telefoon: 0343-521595.) De sportklasse start 18.15 uur (50 km.) De amateurs starten 19.45 (70 km.) Start en finish op Schippersdreef.

Meer berichten