Hart van fietsend Nederland

Burgemeester Naafs lost het startschot
Burgemeester Naafs lost het startschot (Foto: LCUH)

Is de 45e editie van de Heuvelrug Wielerronde net achter de rug, staat het volgende fietsfestijn alweer op de planning. Zaterdag 30 juni wordt voor de 12e keer de Mountainbike Marathon Amerongen (MMA – voorheen Cyclo) gereden.

Naar verwachting zullen 30 juni 2018 ruim 700 rijders over een uitdagend parcours rijden waarbij onbekende en normaal gesproken niet voor mountainbikers opengestelde paden zijn uitgezet. Onder de rijders die vanuit het hele land richting Amerongen komen voor deze bijzondere tocht zijn zowel wedstrijdrijders als recreanten, mannen én vrouwen.

Bij de MMA kan gekozen worden uit twee afstanden: 90 km met bijna 2.000 hoogtemeters of de iets kortere, maar niet minder uitdagende tocht van 60 km. Er zijn nog een aantal startbewijzen beschikbaar; aanvragen kan via: www.mtb-marathon-amerongen.nl . Op deze website is alle informatie en de route te vinden.

Lions Club Utrechtse Heuvelrug organiseert de MMA voor 12e keer altijd in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer. De opbrengst van dit evenement, naar verwachting ca. 9.000.- euro, wordt onder twee goede doelen verdeeld. De helft wordt besteed aan de aanleg van een mindervaliden pad bij het Leersumse Veld; dit wordt door Staatsbosbeheer aangelegd. De andere helft van de opbrengst van de MMA gaat naar de cultuurhistorische stichting Vroeger & Nu in Driebergen.

Om 10.00 uur lost burgemeester Naafs bij ‘De Eenzame Eik’ het startschot voor de wedstrijdrijders die het parcours van 90 km afleggen. Om 10.30 zal zijn startschot klinken voor de 60 km rijders.

‘De Eenzame Eik’ en de oversteekplaats op de Bergweg zijn prima locaties om de rijders in actie te zien en aan te moedigen.

Meer berichten