Bert en Trudy Vos-Kuijer vieren hun Diamanten huwelijk. Wat het geheim is van een goed huwelijk? "Hou het gewoon beetje gezellig met elkaar," zegt het echtpaar. FOTO: Marcel Bos
Bert en Trudy Vos-Kuijer vieren hun Diamanten huwelijk. Wat het geheim is van een goed huwelijk? "Hou het gewoon beetje gezellig met elkaar," zegt het echtpaar. FOTO: Marcel Bos

Bert en Trudy zijn 60 jaar getrouwd

Door Marcel Bos

"Ik ontmoette Trudy bij Dancing Janus in Baarn op mijn 15e en ik was meteen verliefd. Later trouwden we en was ons eerste huis een woonboot." "Daar hebben we toen 3 jaar in gewoond," zegt Trudy. "Dat schip lag in rivier de Eem in Baarn. Daar is ons eerste kind geboren. Uiteindelijk kregen wij 2 zonen en 2 dochters." "De tijd is omgevlogen en vandaag vieren wij ons 60-jarig huwelijk," zegt Bert Vos trots temidden van familie en vrienden.

Het diamanten echtpaar zit hand in hand en omringd door bloemen te genieten van koffie en gebak. Bert Vos komt oorspronkelijk uit Baarn en hij is begonnen als slagersknecht.

"Eerst werkte ik in Amersfoort bij een hele goede en beroemde slagerij, waar ik het vak echt leerde en later kwam ik in een filiaal in Driebergen," zegt de gepensioneerde vakslager. "Dat filiaal behoorde bij een keten, maar later kreeg ik mijn eigen zaak." Naar zijn zeggen was dat een erg goed lopende zaak. "Ik slachtte zelf niet, maar ik bereidde het vlees en maakte het klaar voor de verkoop, zodanig dat het er ook een beetje mooi uitzag voor de klant."

Zijn vrouw Trudy was niet alleen met de huishouding bezig en het grootbrengen van de kinderen. "Ik stond ook vaak in de winkel," zegt zijn echtgenote. "Meestal aan het einde van de dag. Dan ruimde ik op en maakte ik wat dingen schoon."

Bert en Trudy zijn altijd samen geweest en hebben niet alleen samen geleefd, maar ook samen gewerkt; dan moet je wel een ijzersterk team zijn.

Dochter José zegt: "Mijn vader en moeder zijn altijd lief voor elkaar geweest. En onze ouders waren niet alleen goed voor elkaar maar ook voor ons, hun kinderen. We hebben het eigenlijk altijd met z'n allen heel leuk met elkaar gehad, fijn toch?" Dochter José herinnert zich de vakanties nog van vroeger. "Mijn vader bezat een prachtige Engelse Jaguar en dan hadden we er zo'n oude Alpenkreuzer achterhangen." Het Diamanten echtpaar woonde 50 jaar op de Rosariumlaan in Driebergen. José: "In zijn vrije tijd werkte onze vader in de tuin en die was zo mooi dat we een keer een 1e prijs wonnen. Toen hadden we de mooiste tuin van Driebergen." Trudy knikt en kijkt echtgenoot Bert even aan. "Ik trouwde best laat met Bert, ik was al 28." Dan komt de burgemeester binnen en overhandigt hij een prachtig boeket bloemen aan het diamanten echtpaar dat stralend en trots poseert voor de foto. "Ik zou het zo weer over doen," zegt Bert tegen Trudy."

Meer berichten