De jongste categorie deelnemers in gezelschap van de Rondemiss. Jesse Niks, Bram Warmerdam en Sare van de Ende trokken zich niks aan van het warme weer en waren het snelst tijdens de Dikke Bandenrace.
De jongste categorie deelnemers in gezelschap van de Rondemiss. Jesse Niks, Bram Warmerdam en Sare van de Ende trokken zich niks aan van het warme weer en waren het snelst tijdens de Dikke Bandenrace.

Tropische Heuvelrug Wielerronde

Door Marcel Bos

Het was zweten, zweten en nog eens zweten tijdens het jaarlijke wielerspektakel in Driebergen. De lucht in de avondschemering was drukkend en het leek of elk moment onweer kon losbarsten, zoals weleens gebeurde bij vroegere wielerrondes. Niet alleen de wielrenners verschenen puffend aan de start, maar ook de mensen van de organisatie zochten geregeld naar schaarse plekjes schaduw onder de bomen.

Een vrijwilliger deelde flesjes water uit aan het publiek, dat het gretig aannam, want niet iedereen was berekend op zulk dorstig weer. Kortom tropische temperaturen, maar de inzet van zowel de wielrenners als de mensen van de organisatie die deze 45ste Heuvelrug Wielerronde van Driebergen mogelijk maakten, was 110 procent. Ook de kinderen in de leefttijd van 7 tot en met 12 jaar, verdeeld in 3 leeftijdsgroepen, fietsten hun rondjes alsof hun leven er vanaf hing. Spannend tot op de laatste seconden joegen de jongste wielrenners elkaar op tijdens de Dikke Bandenrace om een plek op het podium, terwijl mama's en papa's, opa's en oma's en broertjes en zusjes hen aanmoedigden vanaf de kant

De kinderen fietsten gewoon op hun aller hardst alsof ze zich niks aantrokken van het bloedhete weer. Tijdens de Dikke Bandenrace deden de kinderen mee met fietsen met banden vanaf 28 millimeter dik en dat was best zwaar, want op racefietsen mochten ze niet, zo zijn de regels. Daar mochten alleen de wielrenners in de Sportklasse en de Amateurs op fietsen.

Het parcours was dit jaar iets anders dan andere jaren en het had wegversmallingen. De renners moesten er tussendoor slalommen. Wonder boven wonder zijn er geen valpartijen geweest vertelt Anita Vermeulen van het organiserend comité. "Dat was nog best spannend, maar de renners waren op de hoogte van de wegversmallingen, dat scheelde. Wel was er een incident! Er dook een motorrijder op die op het parcours ging rijden en een beetje een kat en muisspelletje speelde. Op stoptekens reageerde hij niet en toen is 112 gebeld. Gelukkig is zijn nummerbord genoteerd en hij heeft bezoek gehad van de politie. Dat zal een beste bekeuring zijn geworden."

Verder zijn er geen rare dingen gebeurd en de jury zei eensluidend dat de Heuvelrug Wielerronde van Driebergen fantastisch was georganiseerd en dat de hele familie Van Veldhuizen meehelpt.

Anita tot slot: "Wij bedanken iedereen die meewerkte om van deze 45 Heuvelrug Wielerronde van Driebergen weer tot een succes te maken."

UITSLAGEN:

Categorie 1. 1. Jesse Niks, 2. Bram Warmerdam, 3. Sare vd Ende.

Categorie 2. 1.Hugo Lycklama, 2. Diaz Broers, 3. Oscar vd Ende.

Categorie 3. 1. Tiuri Klein, 2. John Stigters, 3. Teun Suuver.

Sportklasse. 1. Brian Burggraaf uit Velsen-Noord, 2. Matthieu Hendriks uit Lekkerkerk

3. Caspar Hermans uit Ochten.

Amateurs. 1. Luuk Schuurmans uit Utrecht. 2. Imo de Pruijssenaere de la Woestijne uit Utrecht. 3. Jonathan Espigares uit Ridderkerk.

Meer berichten