Foto:

Nieuwe start

Column door burgemeester Frits Naafs

Deze week is een spannende week in onze dorpen. Bij de een is het feest en hangt de vlag uit. Bij de ander gaan de studieboeken weer open voor een ultieme poging om straks alsnog de vlag uit te kunnen steken. Namens het gemeentebestuur wil ik graag iedereen van harte feliciteren met het slagen voor het examen. Alle anderen wens ik heel veel succes met hun herkansing of als het anders is gelopen veel succes het komende schooljaar.

Het is voor velen ook tijd voor een nieuwe start. Dat geldt ook voor ons nieuw gekozen gemeentebestuur. Misschien heeft u er al iets over gelezen of bent u hen tegengekomen in een van onze dorpen? Ik bedoel natuurlijk onze nieuwe gemeenteraadsleden en wethouders. Zij zijn vorige maand allemaal gestart en hebben als speerpunten de komende raadsperiode tot 2022 de thema's financiën, duurzaamheid, zorg en wonen gekozen.

In het raadsprogramma is ook veel aandacht voor participatie van inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Zo moet het bijvoorbeeld vooraf duidelijk zijn hoe groot uw bijdrage of invloed is, wanneer u als inwoner of ondernemer meepraat over een onderwerp. Dat voorkomt teleurstellingen. Bij inwoners, ondernemers en organisaties is tenslotte veel kennis en expertise. Dat willen we nog beter gaan benutten dan tot nu toe het geval is geweest. Daarbij is het belangrijk dat verschillende belangen verkennen en elkaar leren begrijpen zodat dit ten goede komt aan waar we met elkaar voor staan. Daarom werken we er met zijn allen aan om dit goed uit te werken en in de praktijk samen met u toe te passen. U hoort of leest daarover meer de komende periode. Binnenkort komen de wethouders en ik ook naar alle dorpen en gaan wij in gesprek met u, inwoners, ondernemers en organisaties over de inhoud van het raadsprogramma. Wat betekent dit voor uw dorp en welke plannen of ideeën zijn er in uw dorp. Houdt u dus de sociale media en Gemeentenieuws in de gaten, want wij komen naar u toe. Graag gaan we met u in gesprek en samen met u op zoek naar inspiratie en oplossingen zodat we met elkaar kunnen bouwen aan een goede samenleving. Fijn als u er dan ook bij bent en mee kunt doen.

Hoewel het al zeer zomers is geweest afgelopen maand, start de echte zomer pas volgende week. Ik hoop dat nog heel lang mooi weer blijft zodat we allemaal kunnen genieten van al het moois in de natuur in Utrechtse Heuvelrug.
Als u meer wilt weten over waar ik mij mee bezig houd en wil volgen wat er allemaal in onze gemeente gebeurt, kunt u terecht op onze sociale media; Twitter en Periscope (@FritsNaafs), Facebook en Instagram (Gemeente Utrechtse Heuvelrug).

Frits Naafs
Burgemeester

Meer berichten