Heike Schepers daalt de trap af van haar recentelijk ingrijpend verbouwde pand aan de Tuindorpweg 56a. FOTO: Hanny van Eerden
Heike Schepers daalt de trap af van haar recentelijk ingrijpend verbouwde pand aan de Tuindorpweg 56a. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

Jansen Schepers maakt doorgaande weg 'n stukje mooier

Het vlakbij de Maarnse perronopgang, aan de plek voor lang parkeren gelegen, oude pand aan de Tuindorpweg biedt sinds kort omwonenden en passanten een totaal nieuw beeld. Achter deze bedrijfsmetamorfose zit Jansen Schepers Fiscaal adviseurs en accountants.

door Hanny van Eerden

Maarn – De heropening aan de Tuindorpweg vond plaats op vrijdag 8 juni, pal na de oplevering. "Ik kocht dit pand al in 2010, na het overlijden van onze verhuurder," zegt eigenaar Heike Schepers. "Het lachende commentaar van onze klanten was overigens niet van de lucht. Zo betitelden zij het gebouw als, 'bunker', 'kale friettent', of 'schuur'. Daarom zijn we in oktober 2017 maar gestart met de verbouwing van zowel het exterieur als het 2 verdiepingen tellende interieur."

Japanse stijl

Alleen de ligging maakt het oorspronkelijk pand nu nog herkenbaar. Ook binnen is de moderne, Japanse stijl in alle ruimten doorgevoerd. Schepers: "Onze inmiddels 22 medewerkers zijn nog steeds verdeeld over 2 locaties. We houden de 5-Meiplein vestiging aan. In beide onderkomens zijn nog enkele werkplekken over, zodat we nog kunnen doorgroeien." Schepers ging na haar studie Fiscaal Recht aan de Universiteit van Groningen in 1999 aan de Ted Visserweg in Maarn wonen.

Bewust

"Mijn echtgenoot en ik kozen bewust voor veel groen en niet speciaal voor een goed bereikbare locatie in Midden-Nederland, al begon ik dat jaar voor mijzelf - aan huis. Daarnaast was ik onder meer parttime werkzaam als docente Belastingrecht aan de Hogeschool Utrecht. Nu ben ik gehecht aan deze omgeving en zie ik de voordelen van de goede uitvalsbasis. De groei van mijn bedrijf is nooit gepland, maar verloopt organisch. Ik kan niet kiezen tussen klanten. Ze zijn zo leuk; ik wil ze allemaal behouden. Zo'n 50 % is afkomstig uit de regio Utrechtse Heuvelrug. De andere helft is gevestigd in Amsterdam. Daaronder bevinden zich ook grote ondernemingen."

Toch is Schepers niet van plan om een 3e vestiging te openen. Ook wil zij in de toekomst niet verhuizen naar één groter pand. Jansen Schepers houdt zich onder andere bezig met het geven van belastingadviezen, het samenstellen van jaarstukken, bedrijfsopvolgingen, overnamen en fusies, rechtsvormen, het omzetten van eenmanszaken in een B.V., maar ook met pensioenadviezen en estate planning.

Meer berichten