Barbara Kingma van Bridgeschool De Driebergse Heuvelrug. FOTO: Wouter Kingma Photography
Barbara Kingma van Bridgeschool De Driebergse Heuvelrug. FOTO: Wouter Kingma Photography (Foto: Wouter Kingma Photography)

Bridgeschool viert 25 jaar met cursisten en Berry Westra

Bridgeschool De Driebergse Heuvelrug viert op 18 juli haar 25-jarig bestaan. En dat moet een feest worden.

Regio - Barbara Kingma: "wij hebben ervoor gekozen die middag te beginnen met een jubileumdrive voor onze huidige cursisten aangevuld met een selectie oude bekenden. Dan houden we een receptie waar wij ook vele (oud) cursisten hopen te kunnen begroeten. Oud-wereldkampioen Berry Westra zal daarbij aanwezig zijn. Zonder Berry kan het geen feest worden, immers hij is de schrijver van Hollands populairste bridgecursus, die wij als één der eersten hebben omarmd. Berry ( oud-wereldkampioen) heeft ook toegezegd een aantal van zijn ervaringen met ons te delen". Terugkijkend is er in die 25 jaren veel veranderd.

De bridgeschool heeft het bridgeonderwijs vooral veel professioneler op de kaart gezet. Weg uit de huiskamers en rokerige sportkantines. Het schoolbord verdween als hulpmiddel. Veel en modern materiaal. Eerst nog met behulp van overheadprojectors, die later werden ingeruild voor de dynamiek van Powerpoint presentaties: bridge leren is nog nooit zo plezierig geweest. Barbara Kingma: "Volgens Aristoteles moet niet de docent de cursisten iets moet leren, dat moeten de cursisten zelf doen. Het is de taak van de leraar om een omgeving neer te zetten waarbinnen de leerlingen hun kennis optimaal kunnen opdoen. En dat hebben wij gedaan o.a. door ons uitgebreid (meerjarig) opleidingspakket. Cursisten kunnen zo lang als zij willen, genieten van de beschermde omgeving van onze bridgeschool. De vele cursisten, afkomstig uit meer dan 40 gemeenten uit de regio, die wij in de afgelopen 25 jaar hebben ontmoet bewijzen dat onze unieke formule prima is aangeslagen". Het feest op 18 juli vindt plaats in Healthcenter Hoenderdaal, Hoendersteeg 7 te Driebergen. Een logische keuze want de bridgeschool heeft daar vanaf het begin een eigen ruimte gehad.

Ook in september gaan hier weer alle cursussen van start. Info via: www.barbarakingma.nl

Wilt u als (oud) cursist de receptie ( 16.30 uur) willen bijwonen, laat dat (vanwege de planning) even weten op: kingmaas@planet.nl.

Meer berichten