Paaldanseres Monica van Beek
Paaldanseres Monica van Beek (Foto: )

Monica van Beek is Nederlands kampioen Paalsport

In de categorie Master 50+ veroverde Van Beek haar 3e titel. "Het blijft zwaar om naast een zo goed als fulltime baan mijn sport uit te oefenen," vertelt Van Beek. " Ik grijp elke mogelijkheid aan om te kunnen trainen, hierbij rijd ik het hele land door. Ik train ondermeer bij studio ADC in De Meern, Maira Dance in Dordrecht en PDF in Amsterdam. Eenmaal op wedstrijdniveau kies ik studio's uit die daar op ingesteld zijn, daar rijden we wel een 'blokje' voor om."

door Marcel bos

Utrechtse heuvelrug - Ik train met dames en heren van 14 jaar t/m 50+. Dat maakt het zo leuk, het maakt niet welke leeftijd je hebt. Je hebt samen hetzelfde doel 'staan op het Nederlands Kampioenschap.'

Het NK-Paalsport was dit jaar in Waalwijk, sporthal Slagen 2 en 3 juni 2018." De sportvrouw vertelt dat ze een geweldig weekend had. De voorrondes waren zaterdag 2 juni. Van iedere categorie mogen maximaal 10 personen door naar de finale.

Van Beek: "Ik hoefde geen voorronde te doen, daardoor spaarde ik energie voor zondag 3 juni 2018. Ik genoot zaterdag van alle routines en inmiddels ken ik bijna iedereen. Dat maakt het kijken veel leuker." Van Beek zegt dat Nederland veel jonge talenten heeft. "Wat een niveau bij de kids en junioren," zegt zij. "Ik heb genoten."

Zondagmiddag rond 14.30 was het mijn beurt om te shinen vertelt zij. "De weg daar naar toe is elk jaar weer zenuwslopend.

Alles moet er tot in de puntjes goed verzorgd uitzien, haar, make-up en kostuum, maar zodra mijn muziek start zijn mijn zenuwen weg en probeer ik zoveel mogelijk te genieten." Zij stemde haar muziekkeuze dit jaar af op haar eigen karakter. "Vrolijke muziek, maar daartussen serieus. Precies zoals ik ben; van het leven genieten en soms serieus zijn. Ik kreeg veel positieve reacties over mijn routine.

Mooi dat ik dit heb kunnen overbrengen op het publiek." De paaldanseres nam de afgelopen week rust. "Deze week gaan we weer aan de bak. Het WK-Polesport is in Tarragona (Spanje) van 12-07-2018 t/m 16-07-2018. Vrijdag 13 juli ben ik aan de beurt en die datum brengt vast geluk. We vertegenwoordigen Nederland met een groot team-NL. Ik ben nu al trots op ons team-NL."

Meer berichten