Wim van Wolfswinkel bij de artist impressions van zijn toekomstige bedrijfsonderkomen. FOTO: Hanny van Eerden
Wim van Wolfswinkel bij de artist impressions van zijn toekomstige bedrijfsonderkomen. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

Nieuw perspectief in Maarsbergen Kansen voor bedrijven en gezinnen

Vooruitlopend op het bouw- en woonrijp maken van de uitbreiding van Bedrijventerrein Maarsbergen, ging afgelopen maandag op de voormalige camping archeologisch onderzoek van start.

Door Hanny van Eerden

Maarsbergen – De noodzakelijke bomenkap is vorig jaar al gecompenseerd op Landgoed Maarsbergen, volgens Wim van Wolfswinkel, mede-eigenaar van Van Wolfswinkel Reiniging en de grondposities in kwestie. "Herplanting van tijdens de winterstorm verloren bomen is verder ingepland voor komend najaar," zegt hij. "We willen het gebied sowieso inrichten met bosstroken, passend in het landschap. Ik ben hier geboren en woon en werk hier, dus ik hecht waarde aan een blijvend mooie, groene omgeving."

Als ondernemer hoopt Van Wolfswinkel zich begin 2020 op de nieuwe locatie te kunnen vestigen. "Wij verhuizen naar een werkplaats, kantoor en gesloten - en open - stalling op een kavel van 1,5 hectare," kondigt hij aan. "Deze nieuwbouw is hard nodig voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering. Ook de rente op de in eigendom genomen grond loopt op. We zijn dan ook gelukkig met het recente 'all-in' besluit van de Raad van State. Meer oponthoud had ons duur komen te staan."

Van Wolfswinkel had de locatie al op het oog in 2004 en kocht de campinggrond aan in 2011. "We bieden met de 5,7 hectare grote uitbreiding, die een eigen entree krijgt, ook kansen voor andere Heuvelrugse bedrijven, die willen expanderen of verplaatsen," zegt hij. "Zo is ruim de helft van dit terrein intussen ingevuld. De Haarweg wordt afgesloten voor vrachtverkeer - uitgezonderd bestemmingsverkeer. Voor onze auto's komt er een opgewaardeerde route naar de N226 via de Rottegatsteeg en de Griftdijk. We hopen verder het nieuwe woongebied aan de overkant van de Haarweg aansluitend bouw- en woonrijp te kunnen maken. Heuvelrug Wonen in Doorn heeft hier sociale woningbouwplannen voor 2 blokken van 3 woningen. Op de overige 18 vrije kavels, die elk een omvang hebben van 700 m2, kan - binnen de voorwaarden van de welstandcommissie - iedereen die dat wil een eigen huis laten bouwen. Op de 25e kavel realiseren wij een woning voor onszelf." (info@wolfswinkelreiniging.nl)

Meer berichten