Shantykoor “De Driemasters” zijn ook van de partij op het shantyfestival.
Shantykoor “De Driemasters” zijn ook van de partij op het shantyfestival. (Foto: )

Derde Shantyfestival in Driebergen

Op zaterdag 30 juni, op het Binnenplein aan de Traaij in het centrum van Driebergen zingen verschillende shantykoren oud-Hollandse zeemansliederen. Aan het roer staan Hans van der Linden en Willem van Cappelle die het 3e Shantyfestival organiseren.

door Marcel Bos

Driebergen -  Op het podium treden vier shantykoren op met 190 koorleden. Het Shantykoor 'Vrouwen van Schipper Kee' uit Barneveld, Shantykoor 'Westenwind' uit Amersfoort, Shantykoor 't Heijdse Vismaatjeskoor' uit Ter Heijde en Shantykoor 'De Driemasters' uit Driebergen. De zeemansliedjes die gezongen worden, zullen vooral bij ouderen bekend in de oren klinken, zoals bijvoorbeeld 'Café aan de haven' van Vader Abraham en 'De klok van Arnemuiden' van de Havenzangers. Het publiek kan meezingen. Er treedt voor het eerst ook een jongerenkoor op uit Driebergen. De middag wordt afgesloten door De Zeister Toppers.

Het 3e Shantyfestival in Driebergen begint om 12.00 uur en gaat door tot 18.30 uur. Luister en geniet van heel veel oud-Hollandse zeemansliederen en zing mee! Toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.driemasters.nl.

Meer berichten