Het was druk bij het aanbrengen van kunst voor de grote Kunst- en dienstenveiling die wordt gehouden op 21 september .
Het was druk bij het aanbrengen van kunst voor de grote Kunst- en dienstenveiling die wordt gehouden op 21 september . (Foto: Rob Vermaas)

Zeefdrukken en zee- gezichten op aluminium

Afgelopen zaterdag was het druk op de CultuurHoek aan de Engweg. Ten behoeve van de grote Kunst- en dienstenveiling op 21 september konden inwoners van Driebergen en omgeving kunstwerken laten beoordelen door drie kunstenaars.

Een van de kunstenaars die zich over het werk bogen, is José Raayman. "We hebben vooral gekeken welke stukken geschikt zijn voor de veiling, en waren verrast over de kwaliteit", vertelt zij na afloop van de inventarisatie. Samen met Digna Weiss en John Reijnders beoordeelde José ca. dertig kunstwerken. "Het was echt leuk om de mensen met spannende pakketten binnen te zien komen. Zo waren er vrolijke zeefdrukken, een zeer verfijnd olieverf bloemstilleven, een prachtige porseleinen schaal en tot bijna abstracte zeegezichten afgedrukt op aluminium." Niet alles bleek geschikt voor de veiling. De werken die wel onder de hamer gaan, werden gefotografeerd door Rob Vermaas. Rob: "We hebben al twee kunstwerken van het CoBra Museum gekregen en ook de kunstenaars van de CultuurHoek leveren een bijdrage. Samen met de inbreng van vandaag en de diensten die onze leden aanbieden, wordt het echt een interessante veiling.
www.cultuuhoek.nl

Meer berichten