"Wij bieden een prachtige vrijwilligersbaan aan als chauffeur voor de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug," zegt Reinier van Kuyk.
"Wij bieden een prachtige vrijwilligersbaan aan als chauffeur voor de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug," zegt Reinier van Kuyk. (Foto: FOTO: Redactie NBH)

De voedselbank zoekt chauffeurs

van de redactie

Gezocht: vrijwilliger m/v

Gemotiveerde chauffeurs die klaarstaan om bestellingen voor de Voedselbank op te halen, dat is wat de Voedselbank in Doorn zoekt. Hartstikke leuk natuurlijk om mooie ritjes met de bus te maken om spullen op te halen en wekelijks ga je naar het distributiecentrum in Arnhem.

UTRECHTSE HEUVELRUG - Reinier van Kuyk is bestuurslid van de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug en vertelt waar de gevraagde chauffeurs aan moeten voldoen. "Het is leuk werk om bestellingen te halen of te brengen," zegt Van Kuyk.

Koesteren

"Wel van belang is dat de potentiële chauffeur van de bus een beetje gezond van lijf en leden is, want soms moet er wel wat getild worden uiteraard.
Ook moet de bestuurder zijn bus koesteren en er goed voor zorgen, want het onderhoud en de brandstof voor dit onmisbare voertuig van de Voedselbank worden gesponsord door diverse bedrijven op de Utrechtse Heuvelrug."

Dynamisch

Het bestuurslid van de Voedselbank vertelt verder dat een bijrijder meerijdt. "Je bent met z'n tweëen en moet op elkaar aankunnen. Verder verwachten wij dat de chauffeurs goed kunnen rijden en ook sociaal zijn ingesteld, want ze moeten een praatje kunnen maken met de verschillende mensen waar zij mee te maken hebben."

"Chauffeur zijn is een leuk en dynamisch beroep, reageer dus snel en wie weet heb jij binnenkort een prachtige vrijwilligersbaan als chauffeur voor de Voedselbank."

Tweede uitgiftepunt

De Voedselbank UH start eind augustus een tweede uitgiftepunt in Leersum, bij de katholieke kerk. Dan zijn er twee uitgifteplaatsen: Doorn en Leersum. Reinier van Kuyk bedankt de Nieuwsbode voor het eerdere verhaal over de Voedselbank. "We kregen ontzettend veel reacties! Dank daarvoor."

Meer berichten