Jack Heerikhuisen (r), zijn dochter Thamar en haar vriend Stephan Schouwenaar gingen de uitdaging aan met ’n Subaru Forester 4WD uit de vorige eeuw.
Jack Heerikhuisen (r), zijn dochter Thamar en haar vriend Stephan Schouwenaar gingen de uitdaging aan met ’n Subaru Forester 4WD uit de vorige eeuw. (Foto: )

Europa's grootste straatrally met meer dan 1.000 barrels

Maarnse ondernemer Jack Heerikhuisen, zijn dochter Thamar en haar vriend Stephan Schouwenaar haalden 'met gemak' in 5 dagen de finish van de Carbage Run. Het was een avontuur van jewelste voor team 'The Good, the Bad and the Ugly'.

door Hanny van Eerden

Maarn - Voor Jack én zijn opgeknapte Subaru Forester 4WD uit 1999 was deze rally een 1e lustrum. Thamar en Stephan namen voor het eerst deel. De megasliert van beschilderde, beplakte en met allerlei materialen dwaas uitgedoste barrels bracht overal verbijstering tot plezier.

Bizarre opdrachten

"De herrie was enorm," volgens 'The Good, the Bad and the Ugly'. "Zo ook de rookontwikkeling," zeggen zij. "De stoet trok regelmatig juichend publiek naar de weg." Verder waren het Tatragebergte en het Balatonmeer prachtig en de meegekregen opdrachten bizar, volgens het team. "Zo moesten we in Tsjechië onze auto laten wegslepen door een Skoda. Probeer dat maar eens als niemand Engels spreekt en Google vertalingen verkeerd vallen. We deden dus alsof we pech hadden, zetten de motorkap open en maakten de sleepkabel goed vast. Op die manier kregen we iemand zover.

We scoorden niet op 'Ga bij mensen in bad'. Ook kregen we niet de gevraagde producten - die al eerder uit de roulatie waren gehaald - te pakken, ondanks veel zoeken. Een enkeling vond ze op goed geluk bij een winkeltje met een lage omloopsnelheid."

Kamperen

De zomereditie van de rally bracht ook dicht opeen kamperen met zich. Dit steeds op aangewezen weilanden langs de snelweg. "Wie vroeg aankwam kon nog zonder lange rij terecht in één van de slechts 15 dixies en 5 karren met 20 douchecabines," lacht het team. "Dat wij beginners waren in het opzetten van een tent, bleek vooral 's avonds, als cafégangers over onze scheerlijnen en haringen struikelden.

De laatste nacht brachten we door aan de voet van een vuilnisbelt met storm, regen en onweer. Met onze - zo bleek - lekkende tent betekende dat nauwelijks slaap en drijfnatte kleding en spullen. Na aankomst in Slovenië hebben we dan ook pal over de grens overnacht in een goed Italiaans hotel. Maar dit pas ná het giga slotfeest met rockband 'De Wethouders'!"

Meer berichten