Deze zomer zijn er in totaal meer dan dertig voorstellingen.
Deze zomer zijn er in totaal meer dan dertig voorstellingen. (Foto: )

Dubbele uitvoering in zonnig Slottuintheater

In een zonovergoten Slottuintheater bij Slot Zeist was er op 15 juli een dubbele uitvoering. Eerst was er een optreden van de bekende Driebergse zanger-entertainer-organisator Wout Nijland en daarna was er de toneeluitvoering Mihoen de held van het bos door de Zeister amateurtoneelgroep Kwast.

door Maarten Bos

Regio - Het programma van Nijland heette 'Van chanson tot sing along". Nijland zong Nederlandse, Duitse, Indische, Engelse en Franse chansons en zelfs een liedje in het Afrikaans. Hij werd daarbij begeleid door saxofonist Harry Jekel. Ook kon het publiek zelf liedjes uitkiezen die vervolgens door de zanger werden uitgevoerd. Nijland staat bekend om zijn zeer uitgebreide repertoire en zijn dialoog met het publiek. Hij begon met het prachtige Voor Haar van Frans Halsema en sloot af met het intieme Can't help falling in love van Elvis.

Eerbetoon

De Driebergenaar was ooit ook manager van The Blue Diamonds en in een eerbetoon aan hen zong hij hun grote hit uit 1960, Ramona.

Ontsnapte panda

Toneelgroep Kwast speelde daarna Mihoen de held van het bos, een voorstelling die zij al eens eerder in Zeist uitvoerden. De dieren van het grote beestenbos lopen groot gevaar want baron van Buitenhof tot Biggekerke wil bomen omzagen om er een fabriek voor in de plaats te zetten. Maar de dieren weten zich met hulp van de ontsnapte panda Mihoen uit deze netelige situatie te redden.

Toneelgroep Kwast repeteert in de Boskapel in Zeist en speelt in het najaar altijd ook een voorstelling voor volwassenen. Mihoen de held van het bos is geschreven door Rene Zegers, een lid van Kwast. De tekst wordt zo hoog aangeslagen, dat deze nu zelfs in druk is verschenen. De vele kinderen in het publiek genoten volop.

Muziek en theater

Slottuintheater zorgt voor gratis muziek en theater. Deze zomer zijn er in totaal meer dan dertig voorstellingen. De afsluiting is op 1 september met een avondoptreden van de Big Salsa Band. Op woensdagmiddagen zijn er kindervoorstellingen. En voorafgaand daaraan Gilderondleidingen door het Slot.

Meer berichten