Foto:

Vooruitzicht

Column door Frits Naafs

De grote vakantie is begonnen. En wie in Utrechtse Heuvelrug zomervakantie zegt, zegt natuurlijk: lekker genieten! Van alle vrije weken waar heel veel kinderen naar uit kijken. Ook alle mensen in het onderwijs hebben daar uiteraard veel zin in. De verenigingen hebben hun laatste bestuursvergadering achter de rug en de plannen voor het komend seizoen zijn alweer gemaakt, de sportteams zijn voor het merendeel bekend. Zo kan iedereen na de vakantie lekker met een schone lei beginnen. Dat geldt ook voor ons nieuwe college van burgemeester en wethouders.

Afgelopen weken waren er dorpsgesprekken. U kon kennis maken met de dorpswethouders, dorpscoördinatoren en sociaal makelaars. Zo waren er goede gesprekken met vertegenwoordigers van organisaties in de dorpen. Ook ging een aantal van u in gesprek over de uitvoering van de plannen die in het nieuwe raadsprogramma voor 2018 - 2022 staan. Ik vind dit heel belangrijk en hoop dat u in gesprek blijft. De wethouders en ik krijgen zo inzicht in welk thema of onderwerp belangrijk is voor uw dorp de komende tijd. Blijft u vooral betrokken en denkt u mee over uw dorp. Bent u niet bij de kennismaking geweest en wilt u graag meer weten, kijkt u dan op www.heuvelrug.nl onder College. Daar vindt u uw dorpswethouder, en ook uw dorpscoördinator en sociaal makelaar en welke taken hij of zij heeft en hoe u in contact kan komen. Ze zijn er voor u, onze ondernemers en organisaties. Na de zomer volgt de mogelijkheid voor een uitgebreidere ontmoeting. Houdt u onze sociale media en Gemeentenieuws in de gaten? We zien u graag en hebben uw bijdrage nodig voor een fijne en duurzame Heuvelrug.

Hebt u de zomer al ingeluid? Misschien wel samen met de buren in uw straat, met uw organisatie of uw familie? Samen de zomer vieren onder het genot van een gezellig kopje koffie of een barbecue geeft een goed gevoel. Even de tijd nemen om bij te praten en nieuwtjes en ideeën uit te wisselen. En voor nu nog even de laatste dingen regelen, de schoolspullen in orde maken en dan heeft u, hoop ik van harte, een paar weken lekker niks aan uw hoofd.

Voor wie niet weg gaat of Utrechtse Heuvelrug uit wil of kan, zijn hier enorm veel leuke en mooie dingen te zien en te beleven. Zo zijn er in juli en augustus een aantal Zomerconcerten in de Maartenskerk in Doorn. Een bezoek waard vanwege de mooie combi van cultuur en historie. En noteert u alvast de Dag van de oude brandweerauto's op 4 augustus in Doorn. En kent u de Funmarkt in Leersum op 5 augustus al? Of de jaarmarkten in een aantal van onze dorpen? Leuk om eens in een ander dorp rond te kijken en anderen te ontmoeten.

Ik zou graag nog een hele reeks willen opnoemen van plezierige dingen en evenementen. U begrijpt vast wel dat dat te veel is voor deze column! Met veel plezier attendeer ik u dan ook op onze mooie en handige regionale www.opdeheuvelrug.nl.

Ik wens u allen een goede zomer toe!

Meer berichten