De expositie “Natuurontwikkeling langs de Nederrijn” blikt terug op het ontstaan van de natuurgebieden in de Amerongse Bovenpolder en de Blauwe Kamer en kijkt vooruit naar de op stapel staande natuurontwikkeling.
De expositie “Natuurontwikkeling langs de Nederrijn” blikt terug op het ontstaan van de natuurgebieden in de Amerongse Bovenpolder en de Blauwe Kamer en kijkt vooruit naar de op stapel staande natuurontwikkeling. (Foto: Jan de Jong)

Natuurontwikkeling langs de Nederrijn

Langs de noordoever van de Nederrijn wordt gewerkt aan een lint van natuurgebieden. Bent u ook nieuwsgierig hoe het gebied er in de toekomst uit gaat zien? Bezoek dan de expositie in bezoekerscentrum Tabaksschuur in Amerongen.

Amerongen - De expositie “Natuurontwikkeling langs de Nederrijn” blikt terug op het ontstaan van de natuurgebieden in de Amerongse Bovenpolder en de Blauwe Kamer en kijkt vooruit naar de op stapel staande natuurontwikkeling in de Elster Buitenwaard. Ook de recent afgeronde werkzaamheden om een meer gevarieerde natuur in de Palmerswaard te krijgen, zijn in beeld gebracht. Van juli tot en met september is de expositie te zien in het infocentrum Tabaksschuur Veenseweg 8, Amerongen. U bent van harte welkom op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Ontwikkelingen in beeld
De expositie is ontwikkeld door Gebiedscoöperatie O-gen in samenwerking met de vrijwilligers van Utrechts Landschap en was eerder al te zien in de Blauwe Kamer, Elst en Utrecht. De expositie is voor de gelegenheid aangevuld met prachtige foto’s en informatie over de Amerongse Bovenpolder. De informatiepanelen tonen voorbeelden van de geulen, moerasgebieden en bloemrijke hooilanden die worden aangelegd om de uiterwaarden nog aantrekkelijker te maken voor planten en dieren. Op de overzichtskaarten is te zien hoe zo een lint van natuurgebieden ontstaat. De bijbehorende film geeft een prachtig beeld van het gebied vanuit de lucht en met de viewer kunt u een virtueel bezoekje brengen aan de Elster Buitenwaard van de toekomst.

Uiterwaarden Nederrijn
De expositie is ontwikkeld vanuit het project Uiterwaarden Nederrijn. Dit project richt zich op natuurontwikkeling in de Palmerswaard, uiterwaarden rond de stad Rhenen, Elster Buitenwaard en de Lunenburgerwaard. Provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen, Rijkswaterstaat, Utrechts Landschap, gemeenten Rhenen en Wijk bij Duurstede werken daarin samen aan een lint van natuurgebieden langs de noordoever van de Nederrijn. Het project is onderdeel van de Agenda Vitaal Platteland van de provincie Utrecht. De provincie werkt daarmee aan een krachtig en vitaal landelijk gebied.

Kijk ook online
Bent u niet in de gelegenheid om naar het bezoekerscentrum te komen. Bekijk dan de film en de viewer van de Elster Buitenwaard online. https://www.o-gen.nl/portfolio-item/natuurontwikkeling-uiterwaarden-nederrijn/

Meer berichten