Foto:

Moedige meisjes halen geld op

Driebergen / Stelviopas, Italië - Afgelopen woensdag 18 juli hebben de Driebergse zusjes Noa (14) en Myrthe (12) Faaij met succes de Stelvio pas beklommen, een beruchte col uit de Italiaanse Alpen (2758 meter). De zusjes hadden zich in september 2017 ingeschreven voor de www.driebergentocht.nl die jaarlijks deelnemers meenemen naar een berg voor de kankerbestrijding. Sinds die datum hebben de meisjes naast hun school zich ingezet om fondsen te werven. Dat ging hun goed af. Samen wisten ze een kleine 12.000 euro bijeen te verzamelen van de totale opbrengst van 63.276 euro.

Noa en Myrthe zijn zo gedreven, omdat dit jaar hun vader 11 jaar ongeneeslijke hersenkanker heeft. Nooit hebben ze een gezonde vader gekend. Ze vinden het onvoorstelbaar dat in het jaar 2018 er nog steeds kankersoorten bestaan waar geen genezing voor is. Dit moet veranderen. Iedereen is het daar mee eens. Zelfs in het dorp onder aan de Stelvio hangt bij de bakker een oproep om de Driebergse meisjes te steunen met hun missie tegen "Hirntumoren". Door de gids opgehangen, die de "mutigen Mädels" heeft begeleid op hun voettocht door de bergen. "De tocht was goed te doen" verteld Myrthe, "we konden flink doorstappen. Het is ontzettend mooi in de bergen, dan is het niet erg als je uren moet wandelen". Noa geeft aan dat de verbondenheid van de beklimming een onuitwisbare indruk voor haar is geworden, eigenlijk zou iedereen dit een keer moeten doen.

Volgend jaar gaat de tocht naar de Col du Tourmalet. Noa en Myrthe hopen dat ze dan worden vergezeld door mensen uit Driebergen. De opbrengst wordt door Stichting STOPhersentumoren.nl weggezet naar wetenschappelijke onderzoeken met de potentie om in korte termijn in de kliniek te komen, waardoor er versneld een betere behandeling komt voor deze patiëntengroep.

Meer berichten