Bram Boer is dit jaar voor de 45e opeenvolgende keer medewerker bij de Driebergse Speelweek. FOTO: Maarten Bos
Bram Boer is dit jaar voor de 45e opeenvolgende keer medewerker bij de Driebergse Speelweek. FOTO: Maarten Bos (Foto: Maarten Bos)

Bram Boer voor de 45e keer bij Driebergse Speelweek

Wie Driebergen een beetje kent, kent ook Bram Boer. De 60-jarige Bram woont al zijn hele leven in het dorp en is een bekende verschijning in Driebergen. Nu doet Bram ook al heel lang vrijwilligerswerk en is hij dit jaar voor de 45e opeenvolgende keer medewerker bij de Driebergse Speelweek.

door Maarten Bos

Driebergen - Bram: "De Speelweek bestaat 50 jaar. Ik werk er al vanaf mijn 15e aan mee. Het evenement vindt altijd plaats in de laatste week van de basisschoolvakantie. Het is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Het wordt gehouden op het Seminarieterrein en er zijn vele activiteiten. Toen ik 25 jaar bij de week was, heeft de burgemeester me rondgereden door het dorp met een rijtuig. Dat is toen ook in de krant gekomen. Bij de Speelweek doe ik mee aan de playbackshow, het springkussen en dammen."

Met het dammen wordt een typische verdere activiteit van Bram genoemd. Hij is er erg goed in en doet het al 42 jaar in clubverband. Hij heeft een ijzeren geheugen. Op zijn werk kent hij altijd alle verjaardagen van de collega's uit zijn hoofd. Bram: "Afgelopen jaar was ik de derde sterkste speler van de club." Een andere hobby van Bram is muziek. Vroeger speelde hij veel accordeon. Nu luistert hij vaak naar vooral Nederlandstalige muziek.

Bram heeft generaties Driebergenaren zien opgroeien. "Bij de Speelweek kwamen veel kinderen en die ontmoette ik later dan als volwassenen. Maar ik ben ook tien jaar vrijwilliger geweest bij de Kinderboerderij in Driebergen. Daar zag je natuurlijk ook veel kinderen." Vanaf 1996 is Bram bovendien medewerker in het gebouw De Vijver aan de Vijverlaan. Tegenwoordig zet hij daar koffie voor de organisatie De Brug. Dat doet hij vier ochtenden in de week en op de vijfde dag werkt hij nog voor het Gimborn Arboretum in Doorn.

Omdat Bram op veel plekken komt en graag met iedereen praat, kent hij heel veel mensen. Maar tegenwoordig woont hij in een woonvoorziening iets buiten Driebergen. Daarom zie je hem niet meer zo vaak in het dorp op straat. "En voor de gezelligheid ga ik naar De Wilg in Utrecht. Dat is een club voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar help ik ook weer zoveel mogelijk mee." De Speelweek is van maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus. Bram is erbij.

Meer berichten