Nel Spa-Ridderbos van de Stichting Hulp voor Helden loopt zelf ook mee op 22 september in Doorn. FOTO: Hanny van Eerden
Nel Spa-Ridderbos van de Stichting Hulp voor Helden loopt zelf ook mee op 22 september in Doorn. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: )

Wees sportief en Walk4Veterans!

De Stichting Hulp voor Helden organiseert voor de 5e keer het project Walk4Veterans. De opbrengst van deze Doornse lustrumtocht op zaterdag 22 september komt ten goede aan een PTSS hulphond voor een veteraan met een trauma.

Door Hanny van Eerden

Doorn – De aanschaf van een PTSS hulphond is niet gedekt door een verzekering en kost inclusief training en nazorg ongeveer 21.000 euro. "Voor dit bedrag moeten we dus enorm veel mensen op de been brengen," zegt Nelma Spa van de Stichting Hulp voor Helden. "Veteranen die na verschrikkelijke gebeurtenissen getraumatiseerd terugkeren van een oorlog of vredesmissie hebben zo'n hulphond hard nodig om hun leven weer op de rit te krijgen. Een PTSS hulphond is een 24/7 maatje, zoals een mens dit niet kan zijn. Zo merkt de hulphond bijvoorbeeld al bij de 1e signalen dat er een nachtmerrie ontstaat en maakt hij zijn baas tijdig wakker. Met een hierdoor verbeterde nachtrust kan de veteraan zijn problemen van overdag een stuk beter aan. Naar buiten durven met de hulphond, die op straat een veilige zone voor hem creëert, en langzamerhand opnieuw meedoen in de maatschappij, betekent niet alleen voor hem, maar ook voor zijn directe omgeving méér kwaliteit van leven."

Walk4Veterans biedt de deelnemers veel wandelplezier, gezelligheid en volop militaire beleving, volgens Spa. "Zo zijn er militaire voertuigen te bezichtigen en is er een militair kampement," zegt zij. "Ook veteranen wandelen mee voor maten uit hun diensttijd. Sommigen kunnen onderweg boeiend vertellen over hun ervaringen. Verder kunnen kinderen zich verkleden en zich laten schminken als soldaat. Dat levert een hoop pret op."

De wandeltocht haakt aan bij de Nationale Sportweek en begint en eindigt bij het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg aan de Korte Molenweg 3 in Doorn. Na aanmelding via de groene button op de homepagina van www.walk4veterans.nl kunnen participanten zich - via de 2e groene button daaronder - laten sponsoren door familie en anderen. Het laatste nieuws is te vinden op Facebook.

Meer berichten