Soosjaal 1 oktober 2018

Sinds maart 2018 is er iedere maand een Soosjaal avond: Avonden georganiseerd door ouders van kinderen met autisme in samenwerking met het Sociaal Dorpsteam en jongerenwerk van de Utrechtse Heuvelrug. Doel: een fijne avond bieden voor jongeren met autisme. En tegelijkertijd een mogelijkheid voor hun ouders om elkaar te ontmoeten.

De afgelopen avonden waren zeer geslaagd. Een flink aantal jongeren en ouders is op de avond afgekomen. Zowel jongens als meisjes variërend tussen de leeftijd 10 en 18 jaar die aansluiting vonden bij elkaar. Tijdens de avond was er een veilige sfeer waarin jongeren meededen aan een toernooi of er voor kozen een ander spel te gaan doen.

De meegekomen ouders vonden meteen hun draai door mee te doen met één van de spellen, onderling ervaringen uit te wisselen of gewoon even aan de bar te kletsen met een kop thee.

We hebben dan ook veel zin in de volgende Soosjaal avond: maandagavond 1 oktober 2018! Deze avond gaan we met elkaar schilderen.

Binnenkomst en inschrijving 19.00-19.10 uur.
19.10 uur start activiteit.
Om 21.00 uur zullen we sluiten. Jongeren die liever niet meteen deelnemen maar toekijken zijn uiteraard ook van harte welkom!

Dit is een besloten avond dus voor inloop van het jongerenwerk of andere activiteiten is men welkom op de andere middagen en avonden dat de jongerenruimte geopend is.

Op de avond zelf is er koffie, thee en aanmaakdrank (gratis) aanwezig in de jongerenruimte. Er kunnen ook andere dingen worden gekocht aan de bar zoals blikjes fris en snoep.

Voor de ouders is er de mogelijkheid tot ontmoeting in de zitruimte. Het idee is nu dat de ouders die dit willen ook een betrokken rol kunnen krijgen in het geheel, bijvoorbeeld een bardienst draaien of de activiteit voorbereiden.

De avond is toegankelijk voor jongeren en ouders uit heel Utrechtse Heuvelrug en omgeving. Voel jij je als jongere of ouder aangesproken door dit idee? Kom dan vooral op één van de avonden af!

Voor meer info kan er gemaild worden naar: robbert.graner@samenopdeheuvelrug.nl / reyer.vos@samenopdeheuvelrug.nl / sharon.breeschoten@samenopdeheuvelrug.nl

Wat: Soosjaal

Wanneer: maandag 1 oktober 2018, 19.00 uur–21.00 uur

Waar: Jongerenruimte DJOI, Engweg 24E Driebergen

Kosten: geen.

Meer berichten