Isabella Schuurbeque Boeyens (links) en Trees Wissenburg (rechts) met haar kleindochter. FOTO: Maarten Bos
Isabella Schuurbeque Boeyens (links) en Trees Wissenburg (rechts) met haar kleindochter. FOTO: Maarten Bos (Foto: Maarten Bos)

Presentatie Duikelaartje

Driebergen - Op 22 september werd bij de boekhandel het kinderboek Duikelaartje gepresenteerd door schrijfster Trees Wissenburg en illustratrice Isabella Schuurbeque Boeyens. Het was altijd al een diepe wens van de in Driebergen wonende neerlandicus Wissenburg om Duikelaartje in haar eigen woorden uit te geven. Trees: "Het is een oorspronkelijk Duitstalig boek van Maria Berg uit 1919. In die taal heet het Hallelu..Nein. Mijn vader las het mij altijd voor. Ik vond het prachtig. Nu heb ik eindelijk de kans om een Nederlandse hertaling te presenteren. Ik heb gewacht tot ik de juiste persoon vond om het verhaal te illustreren. Dat werd Isabella".

Trees en Isabelle ontmoetten elkaar op het Toonkunstkoor Zeist. Zij zingen daar beide. Isabella woont in Zeist, heeft kunstacademie gedaan in Utrecht en is kunstschilderes. Zij stuurt ieder jaar met Kerst een zelfgemaakt engeltje op aan haar vrienden. Trees vond dat engeltje zo mooi dat ze dacht: Isabella moet de afbeeldingen maken bij mijn verhaal.

door Maarten Bos

Meer berichten