Links Kossi Akoli uit Togo. Naar hem is de koffiehoek vernoemd: Kossi’s Coffee Corner. Rechts Bernhard Wamelink, bedrijfsleider  Delerij.
Links Kossi Akoli uit Togo. Naar hem is de koffiehoek vernoemd: Kossi’s Coffee Corner. Rechts Bernhard Wamelink, bedrijfsleider Delerij. (Foto: )

Kinderhoek en Kossi's Coffee Corner

In de Kinderhoek (en de Kossi's Coffee Corner) van de Eurowinkel in De Delerij in Driebergen zijn op 6 en 13 oktober speciale activiteiten voor kinderen in verband met de Week van het Kinderboek. Er wordt voorgelezen voor de jongsten, ranja geschonken en lekkers geserveerd. De landelijke Kinderboekenweek start op 3 oktober. De eurowinkel wilde het evenement niet ongemerkt voorbij laten gaan.

door Maarten Bos

Driebergen - Bernhard Wamelink is bedrijfsleider in de Eurowinkel sinds mei van dit jaar. Hij vertelt over de Kinderhoek, die onlangs vernieuwd is: "Ik zocht naar iets om meer gezelligheid en sfeer in onze winkel te brengen. Daarom hebben we een speciale hoek voor kinderen gemaakt en een aparte ruimte waar iedereen iets kan drinken, wat lekkers kan eten, een praatje kan maken en wellicht iets lezen. De koffiehoek heet Kossi's Coffee Corner, genoemd naar onze vrijwilliger Kossi Akoli, die afkomstig is uit Togo".

"We hebben nu op 6 en 13 oktober de speciale activiteiten, maar gedurende het hele jaar zijn de jeugdige bezoekers bij welkom om te snuffelen tussen de boeken, spelletjes, puzzels, games en het overige speelgoed. Natuurlijk hopen we dat er ook wat gekocht wordt. Maar alleen lezen mag ook. Er staan in de Kinderhoek ook stoeltjes, waaronder een heel apart Pinkeltjekrukje. Je vindt er kinder-, jeugd- en 12 + boeken. Het loopt door tot aan de leeftijd dat de jongeren literatuur gaan lezen op school. We willen het lezen voor alle kinderen bereikbaar maken, daarom zijn alle boeken een euro".

"We zijn erg voor het duurzame lezen. We zien onszelf ook graag als goede doel bibliotheek, Als mensen een boek gekocht hebben en ze hebben het gelezen brengen ze het vaak weer terug. Dat zien wij graag. Zo krijgen onze boeken een tweede, derde of zelfs vierde leven. Voor de jeugd hebben wij vooral eigentijdse boeken, bijvoorbeeld van Carry Slee. Maar we hebben ook wel nostalgie. Er staan, om iets te noemen, veel Arendsoogboeken en delen uit de Kameleonserie in onze rekken. Heel populair zijn daarnaast Dolfje Weerwolfje, de Griezelbus en natuurlijk Harry Potter".

Bernhard vertelt nog: "Nu het buiten herfstachtige weer wordt, zie ik het aantal bezoekers van de kinderhoek en ook van de coffeecorner toenemen. In de koffiehoek kunnen mensen rustig lezen en gezellig praten. In Kossi's Coffee Corner hebben we ook kleurplaten en kleurpotloden liggen zodat de kinderen er zich kunnen vermaken. De opbrengsten die wij door consumpties en andere verkopen krijgen, komt direct ten goede aan de Stichting Vluchtelingenkinderen. Vluchtelingen maken ook deel uit van het team van vrijwiligers dat in de winkel werkt. Door in de winkel te werken doen zij leer-werkervaring op en kunnen ze zich de Nederlandse taal eigen maken." De Eurowinkel bevindt zich in een voormalig kerkgebouw aan de Oranjelaan 73 in Driebergen en is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00uur.

Meer berichten