Knutselen met de kinderen
Knutselen met de kinderen (Foto: Jan de Jong)

Geslaagde herfstmarkt Amerongse Bos

Afgelopen zaterdag, 20 oktober, hield Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer haar jaarlijkse herfstmarkt. Mede door het mooie weer was het de hele dag een komen en gaan van enthousiaste bezoekers.

Amerongen - Velen hadden hun (klein)kinderen meegenomen, en terecht, want ook voor hen was er genoeg te doen. Zo werd er met veel plezier deelgenomen aan de knutselworkshop en ook het midwinterhoornblazen was bij de kinderen een favoriet onderwerp om eens uit te proberen. Knap hoor om uit zo'n hoorn geluid te krijgen. Vanuit het publiek kwamen dan ook louter positieve reacties over deze dag. Met name over de grote diversiteit aan producten was men zeer te spreken.

Ook de diverse stands hadden over belangstelling niets te klagen en de 30 deelnemende standhouders toonden zich aan het eind van de dag zeer tevreden over de belangstelling en de verkoopresultaten.

Er werden o.l.v. een ervaren gids maar liefst vijf wandelingen gelopen door het omliggende bos en wie daar aan deelnam ging met een schat aan nieuwverworven kennis weer naar huis.

Het aanwezige promoteam van Utrechts Landschap was ook blij met de grote opkomst en kon aan het eind van de dag terugkijken op een aantal nieuw aangeworven beschermers en mogelijk zelfs enkele nieuwe vrijwilligers.

Het Amerongse Bos is een van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Het ligt op de 69 meter hoge Amerongse Berg: het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Aan de rand van het bos liggen oude akkers met enkele gerestaureerde tabaksschuren. In een hiervan is een informatiecentrum van Utrechts Landschap gevestigd.

Grote dank gaat uit naar de vrijwilligers van Team Amerongse Bos die ook dit jaar weer klaar stonden om de markt tot een succes te maken, en zonder wie dit evenement niet mogelijk zou zijn. Met de eerste voorbereidingen werd al begonnen aan het begin van dit jaar dus u kunt wel nagaan wat een werk er verzet is.

Volgend jaar weer? Utrechts Landschap/Amerongse Bos denkt van wel en hoopt dat dan ook diegenen die nu thuis gebleven zijn, dan wel zullen komen, want het was echt de moeite waard.

Meer berichten