Het onderlinge gekwebbel was niet van de lucht.
Het onderlinge gekwebbel was niet van de lucht. (Foto: Hanny van Eerden)

Dorpskerk Maarsbergen neemt senioren mee uit

Ruim 40 senioren in de leeftijd van 65 tot 90 jaar gingen woensdag 17 oktober een dag samen op stap. Zij kennen elkaar onder meer van de koffieochtenden in ’t Gebouwtje in Maarsbergen.

door Hanny van Eerden

Maarsbergen – De activiteitencommissie van de Dorpskerk Maarsbergen organiseerde het seniorenuitje. Ook wie rolstoel gebonden is, kon mee.

Zandverhalen

De meeste indruk maakte de in Elburg bezochte expositie ‘Zandverhalen’, volgens deelnemers Ina ter Avest, Joke van Mourik, Pieta Derks, Truus Beuks, Henk Ederveen, en Margriet van Doorn. “Deze nieuwe, soms wel 8 meter hoge zandsculpturen zijn heel kunstzinnig gemaakt,” vertellen zij. “De beste zandkunstenaars ter wereld werkten hieraan een jaar lang mee in een loods van een voormalige fabriek.

Zij verwerkten meer dan 4.000 m3 zand in 5.000 m2 exporuimte. We konden er gewoon tussendoor lopen en ontdekten Bijbelse en historische Elburgse voorstellingen. De figuren keken je recht aan. Bijzonder waren ook de hier geplante, 1.000 jaar oude olijfbomen. De sculpturen blijven 10 jaar goed, hoorden we, dus dat gaan we over 9 jaar graag controleren.”

Stoomgemaal

Eerder die dag vermaakte de groep zich bij het stoomgemaal Arkemheen. “Hier deden we technische kennis op,” zeggen zij. “Ook leerden we waar oude gezegden, zoals ‘Water en vuur’, ‘Over de rooie gaan’, ‘Er komt stoom uit zijn oren’ en ‘Uit z’n dak gaan’ vandaan komen.

Het plaatselijke toilet bood, naast de mededeling ‘Dank voor uw bijdrage’ bovendien weetjes over water. Zo kwamen we erachter dat hersenen voor 75% uit water bestaan. Velen onder ons bezochten alle uithoeken van de wereld.

Vandaag beseften we echter maar al te goed, zeker ook in de polder, hoe mooi Nederland is.” Het was al met al een eind rijden, maar de bustocht viel de deelnemers niet zwaar. Tijdens het zoeven van de wielen was het gekwebbel niet van de lucht.

Nog voordat mede-organisator Nel van Wolfswinkel het 1e buslied kon inzetten, arriveerde de touringcar al weer in Maarsbergen.

Fervent fietser Jan van Westerneng (67) maakte de ronde al eerder per rijwiel. De bezoeken en de gezamenlijkheid waren echter nieuw voor hem.

Meer berichten