Foto: Hanny van Eerden

Sinterklaascommissie vraagt dringend hulp!

De Sinterklaascommissie Maarn-Maarsbergen is dringend op zoek naar creatieve en energieke nieuwe leden tussen de 17 en 70 jaar, die de intocht van de Sint kunnen helpen organiseren.

door Hanny van Eerden

Maarn-Maarsbergen – Iedere vrijwilliger in die leeftijdsgroep is van harte welkom, volgens Maikel Wijnen, voorzitter Stichting Sinterklaasintocht Maarn-Maarsbergen. Hij, secretaris Laurien Wijnen en penningmeester Kevin Kersten denken dat wie ook graag netwerkt, het een uitdaging zal vinden om samen energie te steken in dit evenement. "Al zijn sommigen binnen de commissie al zo'n decennium lid, voorwaarden voor een termijnlengte zijn er niet," zeggen zij. "We startten eind augustus al met beide intochten, op een moment dat verder niemand nog aan de Sint denkt. Straks wordt het echter iets te pittig voor vooral Manon Rietveld, die sinds kort in haar eentje Maarsbergen vertegenwoordigt binnen de commissie. Hoewel we veel samen doen, staat zij bijvoorbeeld 24 november alleen voor de Sint-aankleding op Camping Meck, omdat de anderen die dag hard nodig zijn bij de voorbereiding van de intocht in Maarn."


Wie nu komt, mist alvast de Sint Ontmoetingsavond niet. Wijnen: "Dan stemmen we gezellig alles af met Sint en pieten tot en met geluidstechnici en verkeersregelaars. In totaal besteden we - verspreid over het najaar - tussen de 20 en de 30 uur aan commissiewerk, dus dat valt reuze mee. Rond begin februari evalueren we altijd gezamenlijk tijdens een etentje." Commissieleden stoppen er vaak mee, zodra hun kinderen niet meer in de Sint geloven. Wijnen: "We hopen niet alleen jonge ouders binnen te halen. In onze commissie hebben momenteel 5 van de 6 leden geen kinderen. Enkelen wonen zelfs niet meer in Maarn. We herinneren ons hoe belangrijk en spannend de intocht jaarlijks was tijdens onze jeugd en gunnen dit ook de kinderen van nu. De organisatie is voor ons puur genieten, zeker als het weer een succes is geweest en we die avond moe, maar voldaan op de bank ploffen." Wie het belang inziet van dit evenement en er graag aan meewerkt, kan mailen naar maikelwijnen@live.nl, of bellen naar 06-25009413.

Meer berichten