Meester Sebastiáan van de Vuurvogel met (vlnr) leerlingen Pieter en Olivier.
Meester Sebastiáan van de Vuurvogel met (vlnr) leerlingen Pieter en Olivier. (Foto: Marcel Bos)

De Vuurvogel start met extra groep in 't Oostrom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft ermee ingestemd dat Vrijeschool De Vuurvogel in Driebergen tot aan de kerstvakantie gebruik maakt van ’t Oostrom.

Utrechtse heuvelrug - De Vuurvogel heeft een grote wachtlijst en besloot daarom dit schooljaar te starten met een tweede stroom. Dit besluit van de school zorgde er, samen met de vertraging van de verbouwing van het huidige pand, voor dat er een acuut te kort aan ruimte ontstond bij De Vuurvogel.

Omdat inmiddels duidelijk was dat De Zonheuvel dit jaar geen gebruik maakt van ’t Oostrom, heeft de gemeente zich ingespannen om dit gebouw aan het begin van de herfstvakantie beschikbaar te stellen aan De Vuurvogel. ’t Oostrom wordt tijdelijk anti-kraak bewoond, maar in goed overleg tussen gemeente en anti-kraak organisatie AdHoc is dit tijdig opgelost.

Wethouder Chantal Broekhuis: “Ik ben blij dat het gelukt is om op zo korte termijn een oplossing te vinden. Vrijeschool De Vuurvogel kan de herfstvakantie gebruiken om hun nieuwe onderkomen aan ’t Oostrom in te richten, zodat ze daar na de herfstvakantie op maandag 29 oktober direct kunnen starten.”

Meer berichten