De kinderen bij de toertocht werden geschminkt als tijger. WNF gaat door met de tijgercampagne, met als doel dat in 2022 – het volgende Chinese jaar van de tijger – het aantal tijgers in het wild verdubbeld is.
De kinderen bij de toertocht werden geschminkt als tijger. WNF gaat door met de tijgercampagne, met als doel dat in 2022 – het volgende Chinese jaar van de tijger – het aantal tijgers in het wild verdubbeld is. (Foto: )

Familietoertocht WNF met bijna 700 fietsers

De Driebergse Tourclub (DTC) en het Wereld Natuur Fonds (WNF) hebben op zondag 30 september voor de vijfde keer de WNF Veluwse Herfsttocht georganiseerd. Zowel fanatieke wielrenners als families kregen de mogelijkheid om mee te fietsen door het afwisselende landschap van de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Veluwe. En met ruim 600 sportieve fietsers en 80 recreatieve fietsers is dit evenement wederom een succes geworden!

Regio - Speciaal voor de families was een familietoertocht uitgezet van 21 km waarbij de deelnemers langs diverse bezienswaardigheden fietsten. De enthousiaste deelnemers werden verwelkomt bij DTC waarna ze via de Pyramide van Austerlitz naar het duurzame hoofdkantoor van het WNF in Zeist reden. Bij de Pyramide hebben de families genoten van een heerlijk kopje koffie met appelgebak. Op het hoofdkantoor zijn ze ontvangen met koffie en limonade en huisgemaakte bieten-chocolademuffins van De Moestuin Utrecht. Ook Circus in Huis was aanwezig en verzorgde voor de kinderen (en hun ouders) een energieke circusworkshop inclusief balanceren op een touw, jongleren, fietsen op een eenwieler en meer. Uiteraard kon een rondleiding door het pand niet ontbreken, werden kinderen geschminkt als tijger en konden ze op de foto met de mascotte van het WNF: de reuzenpanda.


Help de tijger beschermen

Alle deelnemers aan de familietoertocht hebben samen met de sportieve fietsers een bedrag van 2.000 euro bij elkaar gefietst. De gehele opbrengst komt ten goede aan de tijgercampagne van het WNF. Dit is ook erg hard nodig want de tijger wordt ernstig bedreigd. Een eeuw geleden waren er nog 100.000 tijgers in het wild, inmiddels zijn dat er nog maar 3900. Het leefgebied van de tijger is nog maar 7% van wat het oorspronkelijk was. Door deelname aan deze toertocht hebben deelnemers ook bijgedragen om de tijger te beschermen. Na de toertocht eindigt de strijd om de tijger een toekomst te geven natuurlijk niet. WNF gaat door met de tijgercampagne, met als doel dat in 2022 – het volgende Chinese jaar van de tijger – het aantal tijgers in het wild verdubbeld is.

Meer berichten