Foto: Ellis Plokker

Cultuur en nieuwe ideeën op PechaKucha Night

Cultuurcoach Maja van Eijndthoven organiseert aanstaande vrijdag een PechaKucha Night in Driebergen. Op deze avond presenteren bewoners en ondernemers een idee op het gebied van cultuur met behulp van 20 dia's. Iedere dia is 20 seconden te zien, zodat het praatje 6 minuten en 40 seconden duurt. Daarna is er tijd voor een borrel en kan iedereen inhaken op de ideeën.

door Ellis Plokker

Doorn - PechaKucha is gebaseerd op de gedachte dat een goed idee in weinig tijd verteld kan worden. Van Eijndthoven: "Iedereen uit de gemeente mag die avond zijn of haar idee presenteren. Soms is het echt een sneak-preview waarbij iemand laat zien wat hij of zij aan het maken is." Voor aanstaande vrijdag verwacht ze acht sprekers. Oscar Kocken presenteert de avond. Van Eijndthoven hoopt dat mensen elkaar helpen met het realiseren van ideeën die hen aanspreken. Ze vertelt over een initiatief waarbij vrouwen met een migratie-achtergrond koken voor autochtone bewoners. "Dan ontstaat er contact tussen die groepen en het biedt vrouwen met een migratie-achtergrond kans op werk. Op zo'n avond is er misschien iemand die nog kookspullen of pannen over heeft. Zo ontstaat er verbinding." De Cultuurhoek uit Driebergen komt ook en hoopt dat mensen ideeën aandragen over wat ze graag willen dat de Cultuurhoek biedt.

November is een drukke maand voor Van Eijndthoven, want twee weken na PechaKucha is het alweer tijd voor Gluren op de Heuvelrug. Van Eijndthoven is sinds twee maanden cultuurcoach in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het doel is inwoners, scholen, kunstenaars en culturele instellingen met elkaar te verbinden en nieuwe initiatieven zichtbaar te maken. Dat doet ze door middel van de evenementen die ze organiseert. Zo kwam er laatst iemand naar haar toe die graag wandelingen wilde organiseren langs cultuurhistorische bezienswaardigheden in de gemeente. "Ik heb haar in contact gebracht met anderen en zo gaat het bloeien. Ik word heel gelukkig van dit soort nieuwe initiatieven." Aanstaande vrijdag is iedereen welkom op PechaKucha Night in theater Maitland in Driebergen, om 20.00 uur. De toegang is gratis. Wie verzekerd wil zijn van een plek mailt naar: cultuurcoachuh@bibliotheekzout.nl.

Meer berichten