Foto:

32e Florijn Winterloop

Op 5 januari 2019 vindt de 32e editie van de Florijnwinterloop in Woudenberg plaats. Een kwalitatief hoog aangeschreven loop rondom en door de schitterende bossen van landgoed Den Treek. . Inmiddels trekt dit evenement bijna 3.000 deelnemers.

Regio - De organisatie van de Florijn Winterloop introduceert komende editie een nieuw onderdeel: de Florijn Winterwandeling. In samenwerking met Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB) heeft de organisatie een aantal aantrekkelijke nieuwe wandelparcoursen uitgezet, met start en finish op Sportpark De Grift. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 7, 14 of 21 km. Er is onderweg voor de 14 en 21 km een rustpunt bij Kaasboerderij De Weistaar in Maarsbergen. Na het succes van vorig jaar wordt er vervolg gegeven aan zowel de Bedrijvenloop als de Scholenloop. Gezien het grote enthousiasme waarmee de eerste editie ontvangen werd, keren beide onderdelen terug op 5 januari 2019.

In de aanloop naar de Florijn Winterloop worden er verschillende activiteiten en trainingen georganiseerd. Zo zijn er voorafgaand aan de Scholenloop op iedere Woudenbergse basisschool trainingen gegeven om kinderen enthousiast te maken en klaar te stomen voor 5 januari. Ook dit jaar jaar vindt op 21 november a.s. een gezamenlijke clinic plaats voor de groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen in Woudenberg. Voor volwassenen worden er zowel hardloop- als krachttrainingen georganiseerd die bijdragen aan een goed voorbereide start van de Florijn Winterloop.

Zoals ieder jaar wordt ook deze editie weer een goed doel gesteund door de organisatie. In 2019 zal dat Vrienden van Dorcas Woudenberg zijn.

www.florijnwinterloop.nl

Meer berichten