Tijdens het regio-Kerstevent treden dorpelingen op als Bijbelse figuren, onder meer in een mini-musical. FOTO: Hanny van Eerden
Tijdens het regio-Kerstevent treden dorpelingen op als Bijbelse figuren, onder meer in een mini-musical. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: )

Ervaar het Levend Kerstverhaal!

Duizenden bezoekers welkom

De Meijerhorst biedt 22 december van 17.00 tot 20.00 uur opnieuw het decor voor het Levend Kerstverhaal. Bezoekers kunnen zaterdag het schaars verlichte verrassingsparcours opgaan via de al opgebouwde 'Poort naar Bethlehem'.

door Hanny van Eerden

Maarsbergen – Bij de poort ontvangen historisch geklede dorpelingen het publiek met een naar Bijbelse traditie gebruikelijke inschrijving - en een symbolische tol van 10 eurocent. Boeiende ontmoetingen en welkome warme hapjes volgen elkaar daarna in snel tempo op, volgens Nel van Wolfswinkel en Dick Veldhuizen, medeorganisatoren van de Dorpskerk Maarsbergen. "Paden met kramen, kamelen, een bedoeïenentent, een waterput, Koning Herodus met zijn wachters, herders, schapen, De Drie Wijzen, Jozef en Maria met het Christuskind en hun ezel wisselen elkaar af in deze reis naar het verleden," kondigen zij aan. "Het publiek kan op het landgoed ook een spannende, door gastvrouw Weimy van Wolfswinkel zelf beschilderde onderaardse gang bezoeken. Deze tunnel in de oude wal op haar terrein huisvest die vroege avond levende have én, in een nis, de werkplaats van Jozef." Muziek is er ook. Veldhuizen: "Zo geeft Funny Woods optredens weg, evenals trompettist Annemiek de Ridder. Verspreid over het parcours kondigen verder de Dijkbloazers uit Lunteren om 17.30, 18.30 en om 19.30 uur de start aan van de ongeveer 10 minuten durende mini-musical. Dit kleurrijke event is een uitje voor het hele gezin. Om kinderen actiever bij het Kerstverhaal en de start van de feestdagen te betrekken, is er ook een rebus op te lossen. Warme chocomel, glühwein, de Bethlehembol en meer lekkernijen doen de rest, evenals feestdagenitems die te koop zijn bij meer kramen." Na deze laatste editie van de regiobelevenis, die 7 jaar geleden begon als een dorpsidee om samen Kerstavond te vieren, is het tijd voor iets nieuws, volgens Van Wolfswinkel. "Wat we volgend jaar gaan doen is nog niet bekend," zegt zij. "Maar de creatieve raderen draaien al." Het wordt dus nog éénmaal genieten van het Levend Kerstverhaal. Voor de laatste (weer)berichten zie: www.pknmm.nl.

Meer berichten