Plantenopvang is het nieuwe project binnen de Kringloop Driebergen. FOTO: Maarten Bos
Plantenopvang is het nieuwe project binnen de Kringloop Driebergen. FOTO: Maarten Bos (Foto: )

Nu ook plantenopvang in Kringloop Driebergen

Planten en zaden zomaar weggooien is zonde en niet duurzaam. Daarom kent sinds kort de Kringloopwinkel aan de Traay in Driebergen een plantenopvang. overtollige planten kunnen worden afgegeven. Die worden dan gerecycled. Twee medewerkers van de winkel, Paola en Virginnia, kwamen op het idee.

door Maarten Bos

Driebergen - Virginnia (29) werkt sinds een jaar in de Kringloopwinkel en zij wil graag vertellen over het nieuwe project. Virginnia: "Paola liep al enige tijd rond met het idee om planten in de winkel neer te zetten.

Planten zijn sfeerbepalend en ze zijn ook nog eens goed voor de gezondheid van medewerkers en bezoekers van Kringloop Driebergen. Ik volg een opleiding aan de Aeres Hogeschool in Wageningen. Daar werd mij gevraagd om de groene sector te combineren met marketing en communicatie. Ik studeer nu af op het realiseren van een plantenopvang in deze winkel.
Mensen kunnen hun planten maar ook hun stekjes en zaden naar Kringloop Driebergen brengen. Wij verzorgen die planten of kweken ze op. Daarna worden de planten met pot en al verkocht. Op deze manier krijgen ook diverse huishoudelijke artikelen een nieuw leven als bloempot. Bijvoorbeeld een theepot zonder deksel of een schaal met een niet-functionele beschadiging. Een en ander draagt bij aan de doelstelling van de organisatie om te komen tot het recyclen van 90% van de ingebrachte goederen.

Er komen soms treurige plantjes binnen. Maar er worden ook heel mooie exemplaren gebracht die op een of andere manier overtollig zijn
geworden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een plant giftig is voor een nieuw huisdier. Of de planten schieten over bij een verhuizing uit een kantoor of woning. Bij Kringloop Driebergen vindt al dat groen een warm thuis. Wij zijn heel blij met onze opvang. Recyclen is natuurlijk altijd goed. Dit project is gezond en duurzaam".

Meer berichten